Sfârșitul de săptămână este un moment așteptat pentru familia Guțu din capitală. După o săptămână încărcată, Lilia și Dan Guțu profită de timpul liber ca să îl petreacă împreună cu băiețelul lor, Teo, de doar un anișor. 

Dan lucrează ca fotograf la o instituție media din țară. În plus, este solicitat la diverse ceremonii, în calitate de fotograf. Lilia e designer vestimentar. În prezent, se află în concediul de îngrijire a copilului și și-a „mutat” atelierul acasă. Ea continuă să-l alăpteze pe Teo și spune că laptele matern este cel mai sănătos.

Dan recunoaște că sunt zile în care nu reușește să îi acorde suficient timp copilului, dar are grijă să compenseze timpul pierdut seara și în weekend, pentru ca Teo să simtă afecțiunea și grija lui. De regulă, când ajunge acasă, iese cu familia la plimbare, cu tricicleta și căruciorul.

Urmăriți o zi de duminică în familia Guțu, văzută prin ochii fotografului și tatălui Dan Guțu:

teo

Ora 8:00 – Teo s-a trezit, ceea ce înseamnă că e timpul să se trezească și părinții, chiar dacă somnul e dulce.

teo-2

Teo doarme în pătuțul lui. Dimineața, părinții îl aduc în patul lor, de aceea Teo este fericit.

teo-5

Teo este activ de dimineață și solicită multă atenție.

teo-7

A prins gustul primilor pași și cere să fie plimbat în toată casa.

teo-19

Teo are 5 dințișori. Chiar dacă e încă mic și nu poate să-i spele, părinții i-au dat o periuță de dinți, dăruită de nana Ana, pentru a-l obișnui cu igiena orală. El se uită la părinți și-i imită.

teo-21

Lui Teo îi place terciul. Zilnic, Lilia îi prepară mâncarea la aburi sau prin fierbere (carne albă de pui, legume etc.), după care acestea sunt date prin blender.

teo-27

Unii cu spălatul, alții cu fotografiatul. Teo nu plânge atunci când este fotografiat. Din contra, îi place să se uite la fotografiile, filmulețele în care își vede fața.

teo-32

Dan Guțu povestește că adoră weekendurile petrecute în familie: „Teo trece prin tot felul de schimbări în această perioadă, de aceea eu mă străduiesc să fiu cât mai mult alături de el”.

teo-34

Familia are o pisică. Părinții au grijă ca Teo să aibă mâinile curate după ce pune mâna pe pisică. Animalul este îngrijit și nu doarme în aceeași cameră cu ei. E un adevărat „război” în casă atunci când Teo aleargă după pisică și o trage de coadă sau de urechi. Părinții sunt cu ochii în patru, chiar dacă pisica e cuminte.

teo-37

teo-41

Liliei, ca designer vestimentar, îi place să „experimenteze” pe Teo.

teo-45

Familia are o cutie cu amintiri. Acolo sunt păstrate fotografiile copilului de la naștere până în ziua botezului.

teo-58

Teo este învățat să-și strângă jucăriile. Părinții sunt atenți când cumpără jucării: acestea să nu conțină detalii mici care ar putea să pună în pericol sănătatea copilului.

teo-64

Ora 13:00. Familia merge la Băcioi, ca să mănânce cireșe din grădina bunicilor.

teo-68

teo-72

Meniul lui Teo este bogat în vitamine. Părinții optează pentru fructele de sezon: cireșe, căpșune, coacăză, zmeură etc., toate din grădina bunicilor. În grădină, totul este nou și interesant.

teo-82

Ora 16:00 – al doilea somn din timpul zilei. Bunicii nu au un pătuț pentru copii, de aceea Dan a fost în rol de supraveghetor. Somnul i-a furat pe ambii.

teo-87

Ora 20:00 – Teo ia cina. De data aceasta, Dan are grijă să-l hrănească, pentru el e o nouă experiență. Dan spune că-și dorește, peste câțiva ani, și o fetiță.

13647202_1396867530328164_859146712_o

Ora 21:00 – Teo face baie. Cel mai mult îi place să se bălăcească în apă alături de jucăriile gonflabile.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.