Dragostea și grija părintească nu țin cont de vârstă, gen sau popularitate. Părinții Olgăi Verbițchi sunt de părere că copiii trebuie susținuți nu numai atunci când au reușite, dar și în momentele când pierd sau fac greșeli. De multe ori, când copiii ajung populari, aceștia devin victimele comentariilor negative, criticilor distructive și invidiei. Anume atunci părinții trebuie să fie alături de copii.

Olga Verbițchi a devenit cunoscută după ce a câştigat sezonul şase al show-ului „X Factor România” şi marele premiu de 100 000 de euro. A reușit să impresioneze publicul cu vocea, perseverența și sinceritatea sa, motiv pentru care a primit cele mai multe voturi din partea publicului, precum și respectul juraților, în special al mentorului său, Carla’s Dreams. De fiecare dată când Olga ieșea pe scenă, mama sau tatăl ei o susținea în culise.

Suntparinte.md a mers în vizită la Cruzești, unde locuiește familia Verbițchi. Înainte însă, noi am mers la liceul unde învață Olga.

Olga are 16 ani și este elevă în clasa a XI-a, profil real, la Liceul Teoretic „Gaudeamus”. Recunoaște că deplasările în România (filmări, concerte) îi ocupă mult timp, însă se străduie să nu neglijeze studiile. Când absentează de la ore, întreabă colegii, învață acasă și recuperează toate restanțele. Știe cât de importante sunt cunoștințele.

După performanța sa la „X Factor România”, elevii de la liceu au îndrăgit-o și mai mult. Deseori, Olga oferă autografe sau face fotografii cu admiratorii de la liceu.

„Încerc să fiu bună și prietenoasă cu toți. Adesea le spun colegilor că am rămas aceeași fată nebunatică, sinceră și săritoare la nevoie. Îmi place atunci când cei din jur mă apreciază nu numai pentru că am câștigat la „X Factor”, dar și pentru felul meu de a fi. Chiar dacă devii o persoană publică, nu trebuie să uiți de unde ai pornit și cine te-a ajutat să ajungi sus. Citesc comentariile de pe rețelele sociale, însă le răspund doar celor care mă apreciază sau mă critică într-un mod constructiv. E firesc să nu fiu pe placul tuturor. Oamenii sunt diferiți, la fel și preferințele”, povestește Olga.

După lecții, Olga, împreună cu tatăl său, merge la grădiniță să o ia pe surioara Ilinca.

Ilinca are cinci ani. De câteva zile, merge la un centru de creație, unde cântă și dansează. Deja a participat și la un concert.

La grădiniță îi place cel mai mult să zburde pe terenul de joc împreună cu prietenii ei:

„Eu sunt cea mai cuminte la grădiniță. Am cinci prietene – Domnica, Valerica, Lia, Nicoleta și Alexandra. Afară mă joc și cu băieții –  Denis și Alexandru”.

Tatăl, Victor, se preocupă întotdeauna de siguranța copiilor în trafic, tocmai de aceea scaunul auto pentru copii este mereu instalat în mașina familiei.

Ilinca este convinsă că Moș Crăciun va aduce de sărbători multă zăpadă și că va putea să facă un om de zăpadă.

Familia Verbițchi respectă în fiecare an tradiția de a împodobi împreună Pomul de Crăciun și de a decora casa. În acest an, Olga nu va fi acasă de Revelion, întrucât va cânta pe scena mare din Constanța, România. În schimb, va fi împreună cu familia în ziua de Crăciun.

Olga nu are studii în muzică și nici nu merge la lecții de canto. Asta însă nu înseamnă că ea nu se pregătește înainte de a evolua pe scenă. În spatele fiecărei prestații de succes stau zile întregi de repetiții și concepte schițate.

În familia sa, muzica ocupă un loc de cinste. Și rudele mamei, și rudele tatălui au studii în muzică (unii sunt lăutari, alții – profesori de muzică). Mama Olgăi a studiat la Școala de muzică din orașul Florești, după care a făcut pedagogie. Tatăl Olgăi nu are studii în muzică, dar auzul său muzical este de admirat. Ludmila Verbițchi ne spune că soțul său, Victor, obișnuiește să cânte în casă.

„Pentru noi fiecare reușită a copiilor este un motiv de mândrie. Este atât de frumos atunci când investești în educația copiilor și vezi roadele”, ne spun soții.

În curând, Olga își va bucura fanii cu un nou videoclip. Produsul video a fost realizat cu DJ Sava, producător, DJ și compozitor român. Piesa se numește „Coco Bongo”, inspirată de la denumirea celui mai mare club din Cancún, Mexic. Va fi un cântec ritmat, însoțit de un videoclip tropical, care îmbină scene din Tenerife și din România.

Ilinca îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun.

El este Nichita. Vestea că în familia Verbițchi va apărea încă un membru a venit pe neașteptate. Ludmila Verbițchi nici nu intuia că este însărcinată. Prima care a observat schimbările a fost Olga. Mama ei nu este o persoană pofticioasă, însă de ceva timp avea dorință să mănânce arahide. Într-o zi, Olga a întrebat-o: „Mamă, nu cumva ești însărcinată?”. În urma unui control, medicii au confirmat sarcina. Ludmila era însărcinată în săptămâna a 13-a și urma să aducă pe lume un băiețel.

Frățiorul a văzut lumina zilei în Vinerea Mare înainte de Paște. Olga, vădit emoționată, a împărtășit vestea cea mare cu fanii săi de pe rețelele sociale.

„Au fost emoții de bucurie, dar și de frică. În acea perioadă, Olga participa la „X Factor” și noi mergeam des la București. Călătoria dura 9-10 ore. Cu susținerea familiei și sub supravegherea medicului care monitoriza sarcina, am reușit să aduc pe lume un băiețel sănătos. Odată cu aflarea veștii că Olga este câștigătoarea concursului, bucuria familiei s-a dublat”, ne spune Ludmila Verbițchi.

Pentru ca Moș Crăciun să fie mai generos, Ilinca a decis să schimbe ținuta.

Ilinca spune că a fost o fată cuminte și speră că Moșul nu va uita de ea. Nu poate scrie, de aceea a apelat la sora sa, Olga, ca să o ajute să îi scrie lui Moș Crăciun.

Scrisoarea Ilincăi este una modestă, fără gadgeturi sau jucării scumpe: „Dragă Moș Crăciun, doresc să îmi aduci nisip pentru pregătit mâncare, un glob cu zăpadă ca al surorii mele, Olga, și câteva dulciuri”.

„Îmi place că Olga merge cu mine la tobogane, unde pot să mă joc cu prietenii mei, și mă duce la concert. Și eu vreau să cânt, să dansez pe scenele mari și să obțin diplome și trofee”, ne povestește Ilinca. 

Suntparinte.md a surprins câteva momente frumoase care ilustrează atmosfera caldă și armonioasă din familia Verbițchi.

Olga adesea vorbește și despre sora sa, Victoria, care are nevoi speciale. În urma unui tratament greșit (supradoză de medicamente), fetița a avut primele convulsii la doar o lună de la naștere.

„Eu vorbesc cu sora mea, îi povestesc despre ceea ce mi se întâmplă în viața mea. Chiar dacă nu îmi răspunde, eu știu că sora mea mă înțelege și că e deosebită. Eu cred că situația se va schimba înspre bine. Banii pe care i-am câștigat la concurs nu sunt doar ai mei, ci ai familiei, așa că o parte din ei va fi investită în tratamentul Victoriei. Noi o iubim, îi suntem alături și mereu vom avea grijă de ea”, povestește Olga.

Cele peste 60 de diplome pe care le-a adunat Olga demonstrează talentul, inteligența și implicarea ei. A urcat pentru prima dată pe scenă la vârsta de 13 ani. Interpretarea live la ediția a XX-a a Festivalului Național de Muzică Ușoară din Moldova „Steaua Chișinăului-Steaua Moldovei” i-a adus Olgăi premiul II.

Olga a impresionat cu vocea sa și la festivalul MusicForKids International, eveniment care s-a desfășurat în august 2016 la Iași, România. La concurs au participat 62 de tineri din 10 țări (SUA, Marea Britanie, Elveția, Italia, Malta, Bulgaria, Republica Moldova, Lituania, Serbia și România). A fost pentru prima dată când Olga a participat la un concurs internațional.

De asemenea, a obținut Premiul Mare la concursul „The Best Voice” (Republica Moldova), la Festivalul-Concurs Naţional de muzică populară şi uşoară „Şi tu poţi fi o stea”. A mai primit trofeul Miss Bobocică și Omul anului, categoria showbiz.

„Desigur, cea mai mare realizare a mea este X Factor, concurs care mi-a adus nu numai popularitate, dar și experiență și încredere în sine. Nu voi uita nici schimbarea de look – am renunțat la bucle, am fost tunsă scurt și vopsită brunet”, menționează Olga.

Mama sa recunoaște că a plâns atunci când Olga i-a trimis o fotografie și i-a spus că nu va mai ieși din casă. Totuși, s-a liniștit și i-a scris că e frumoasă chiar și cu părul scurt:

„În contract era menționat că participanții vor fi supuși unor schimbări. Am semnat, însă nu m-am așteptat la asta. Indiferent de ceea ce se întâmplă, este de datoria noastră să ne încurajăm copiii. Eu i-am spus întotdeauna Olgăi că e cea mai bună, că o voi ajuta să crească și să-și îndeplinească visurile”.

În 2016, Olga a fost nominalizată drept „Descoperirea anului”, conform unui clasament realizat de o revistă autohtonă.

„Prin muzică eu îmi deschid sufletul și mă descopăr. Atunci când nu pot spune în cuvinte ceea ce simt, redau starea mea prin cântec”, menționează Olga.

Olga a practicat fotbalul aproape doi ani, începând cu clasa a opta. În 2012 a participat la Campionatul Republicii Moldova la fotbal feminin (Senioare). Echipa de senioare FC „Noroc”, din care făcea parte Olga, a obținut cupa. Olga a mai cochetat cu voleiul și basketul.

„Fotbalul nu este un sport doar pentru băieți. Și fetele pot juca. Ele învață astfel să capete forțe și încredere în sine. Fotbalul nu știrbește din feminitate, ci o accentuează”, ne spune Olga.

Olga o admiră pe Laura Pergolizzi (LP), interpreta hitului „Lost on You”. A avut oportunitatea să o îmbrățișeze, să discute cu ea și să obțină un autograf, atunci când LP a susținut, pe data de 14 decembrie curent, un concert la Palatul Național „Nicolae Sulac”:

„Eu știu toate cântecele ei. Îmi place cum cântă, cum se comportă cu admiratorii ei (nu are aere de superioritate), că nu se ascunde pentru ceea ce este și nu îi este rușine de modul ei de viață”.

Mentorul de la X Factor, Carla’s Dreams, a avut un rol decisiv în viața Olgăi. Atunci când ea credea că nu are nicio șansă de câștig, el îi spunea să aibă încredere în forțele proprii și să exerseze. „Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ai talent”, era fraza pe care o repeta mentorul Olgăi. 

Cea care a înscris-o pe Olga la toate concursurile de talente a fost mama ei. Dintotdeauna a crezut în potențialul și în talentul fiicei sale. Atunci când responsabilii de la „X Factor” au sunat-o pe Olga să o anunțe despre casting, ea le-a spus că au greșit numărul. Nu îi venea să creadă că formularul completat de mama ei a fost acceptat și că ea urmează să pășească pe mare scenă, spre mult așteptatul moment.

Viața arată mai frumos în 3D.

Nichita s-a născut prematur, la 36 de săptămâni. Mama a început diversificarea alimentației la vârsta de patru luni, iar acum Nichita se dezvoltă și crește ca un copil născut la termen. 

„După cazul Victoriței noastre, eram speriată, mă temeam că nu mă voi descurca. Atunci când am aflat că sunt însărcinată cu Ilinca, am fost cuprinsă de o emoție și de o frică de nedescris. Îmi imaginam tot felul de scenarii. În cele din urmă, am reușit. În cazul lui Nichita, eram convinsă că mă voi descurca. Nu există părinți perfecți și atotștiutori. Înveți pe parcursul întregii vieți cum să crești și să educi un copil”, povestește Ludmila Verbițchi. 

Fiecare cameră este pentru Ilinca o scenă.

Soții Verbițchi îndeamnă părinții să își susțină copiii și atunci când aceștia plâng, și atunci când sunt fericiți:

„Credeți în copiii voștri, indiferent ce domeniu au ales și cât sunt de cunoscuți. Învățați-i ce înseamnă să accepte o pierdere și de ce să nu le fie frică să încerce din nou. Spuneți-le că sunt buni în ceea ce fac, încurajați-le primii pași, chiar dacă sunt mici și abia la început, și bucurați-vă împreună de rezultate”.

Fotografiile au fost realizate de Gabriel Encev 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.