Este numită fetița-fenomen și considerată cea mai tânără vloggeriță din Republica Moldova. Iuliana Beregoi, originară din Orhei, a reușit într-un timp relativ scurt să devină cunoscută și admirată nu doar de copii, ci și de adulții care au auzit-o. Videoclipul la piesa „Vina mea” a adunat, în cinci luni, aproape 16 milioane de vizualizări și a făcut-o cunoscută nu doar în țară, ci și peste hotare.

În plus, la cei 12 ani ai săi, are și un vlog cu peste 230 000 de abonați care urmăresc zilnic activitatea micului star. Activitățile sale nu se opresc aici. Iuliana este și prezentatoare la emisiunea „Lumea Copiilor” de la postul Gurinel TV.

Suntparinte.md a decis să o descopere pe Iuliana dincolo de scenă și să îi cunoască familia, cea care o susține și îi este alături la fiecare concert și concurs.

De cinci ani, Iuliana merge la lecții de vioară. Profesoara sa, doamna Natalia, este convinsă de performanțele pe care le va atinge discipola sa. Recunoaște că Iuliana depune mult efort, însă dispune de prea puțin timp pe care să îl dedice vioarei. În acest an, Iuliana va trebui să susțină examenul la vioară, de aceea petrece mai multe ore în sala de muzică.

„Vioara este un instrument util pentru fiecare artist. Ea contribuie la îmbunătățirea intonației și la emisia corectă a sunetelor. Cu siguranță, o va ajuta mult pe Iuliana în cariera ei de artist vocal”, menționează doamna Natalia.

La Școala Muzicală din Orhei, Iuliana face și ore de pian, pe care le frecventează de patru ani. 

De doi ani, Iuliana face parte din trupa de muzică și dans „Dulce Band”, care are drept scop promovarea tinerilor talentați din Orhei.

Iuliana a învățat să cânte și la chitară. A cam neglijat cursurile, însă, începând cu anul viitor, va frecventa cursurile regulat, promite ea. 

Este implicată în multe activități extracurriculare, însă nu neglijează studiile. Este eminentă și, dacă lipsește din cauza concertelor, recuperează orele pierdute. Am reușit să aflăm cu ce medie a încheiat semestrul I – cu 9,4.

De aproape un an, Iuliana merge la lecții de canto. Este nevoită să facă naveta Orhei-Chișinău de două-trei ori pe săptămână, pentru a ajunge la Centrul de Dans și Vocal „Sis N Bro”, unde petrece câte două ore cântând. De asemenea, Iuliana frecventează cursurile de dans din cadrul aceluiași centru. 

A adunat în palmaresul său șase trofee și peste 20 de diplome la concursuri naționale și internaționale. Profesorul de canto și producătorul muzical al Iulianei, Andrei Boaghe, este mândru de succesele adolescentei:

„Cât m-am ocupat de ea, am reușit să obținem rezultate îmbucurătoare la nivel de dicție, ținută, respirație. Am lucrat mult la imaginea ei, iar acum trebuie să o menținem. Cred că Iuliana poate să concureze cu mulți alți artiști de la noi și din străinătate, întrucât este perseverentă și muncește mult ca să își atingă scopurile”.

Iuliana a reușit să se califice în finala concursului „Голос Дети”, impresionând juriul prin talentul, charisma și sinceritatea sa. În finala show-ului, Iuliana a interpretat, pentru prima dată în istoria concursului, o piesă în limba română. Ea a cântat piesa „Lupii”, în versiunea Addei. Suntparinte.md a mers cu Iuliana la repetiții, unde adolescenta a interpretat live piesa care a făcut furori la prestigiosul concurs din Rusia.

La 23 iunie 2015, Iuliana a încărcat pe contul de YouTube primul filmuleț. Nu s-a așteptat însă că un simplu video despre o plimbare la iaz cu familia va prinde la public atât de mult și o va determina să devină vloggeriță. Atunci când contul său a ajuns la 100 000 de abonați, Iuliana a primit un cadou venit din Los Angeles – Silver Play Button, oferit proprietarilor canalelor care depășesc 100 000 de abonați. Butonul este realizat din aluminiu și placat cu argint.

Acest iepuraș de pluș se numește Victoria. Iuliana l-a primit cadou de la cunoscuta cântăreață Jasmin și de atunci a devenit talismanul care o însoțește peste tot. Iuliana consideră că iepurașul îi poartă noroc.

„Atunci când am plecat în Rusia la concursul „Голос Дети”, Iuliana a uitat-o pe Victoria acasă și a trebuit să ne întoarcem, ca să o luăm. Glumim pe seama acestui caz și spunem că anume faptul că ne-am întors nu i-a purtat noroc Iulianei în finala concursului”, menționează mama, Natalia Beregoi.

Familia mai are un membru – papagalul Rita, de specie Agapornis. Asemenea păsări mai sunt numite inseparabile, întrucât, odată ce își găsesc perechea, ele sunt de nedespărțit.

Istoria Ritei însă a făcut excepție de la regulă. După ce a depus patru ouă, partenerul acesteia, Kesha, a ros plasa de la fereastră și a zburat. Cei patru pui au ieșit din ouă chiar în ziua de Paște a acestui an.

Familia este foarte atașată de noii membri și are mare grijă de ei. Iuliana ne povestește că, atunci când cântă, Rita îi face concurență și încearcă să își impună vocea sa, destul de puternică.

Sora Iulianei, Ana, are 10 ani și jumătate. A decis să îi calce pe urme surorii sale și a creat un vlog care are în prezent 84 000 de abonați. Ana este pasionată de dans, de aceea își încântă admiratorii cu diferite coregrafii creative pe care le inventează spontan.

Mama, Natalia, împreună cu cele două fete, obișnuiesc să gătească în weekenduri, atunci când Iuliana dispune de mai mult timp liber. De această dată, familia a decis să ne impresioneze cu o plăcintă cu brânză, pregătită după o rețetă a bunicii. 

Plăcinta cu brânză și cea cu bostan sunt preferatele fetelor. De asemenea, ele adoră să mănânce gogoși sau clătite cu banană și ciocolată.

Prin ce este deosebită această plăcintă? „Pentru că este pregătită de noi”, ne-a răspuns Iuliana.

Anei i-a revenit sarcina să strice ouăle.

Anișoara dansează de mică. La început era fana interpretului Ionel Istrati și improviza coregrafii pentru fiecare piesă a acestuia. Din luna ianuarie, ea merge la ore particulare de dans și visează să ajungă o dansatoare cunoscută.

Ouăle sunt amestecate constant cu smântână, până când în bol este obținută o compoziție lichidă.

Iuliana a decis să îi ia locul mamei și să ne arate că se pricepe și la tăiat ceapă.

Uneori, mai varsă lacrimi în bucătărie.

Între timp, doamna Natalia ne povestește despre istoria de dragoste cu soțul ei, care a început încă în adolescență:  

„Ne cunoaștem cu Andrei de când aveam 13 ani. Ambii am locuit la Orhei în același cartier. Totul a început de la joacă. Când am împlinit 18 ani, Andrei a venit de la armată și mi-a propus să fiu iubita lui. După o relație de șase ani, am decis să ne unim destinele și să formăm o familie”. 

Iuliana obișnuiește să își ajute și bunica la prepararea torturilor. Ei îi revine sarcina de a face crema. 

Ana toarnă umplutura peste plăcintele din tavă, după care bunătățile sunt duse la cuptor.

Cât plăcinta se coace, fetele fac temele pentru acasă împreună cu tatăl. Cel mai des, domnul Andrei Beregoi o ajută pe Iuliana la matematică. Nu îi spune răspunsul corect, ci doar o ghidează și urmărește dacă ea rezolvă corect exercițiile.

Și Anișoara apelează la ajutorul tatălui. În plus, ea merge la meditații, unde își face temele pentru acasă.

Anișoara este pasionată de lectură. A citit deja nouă cărți, iar una dintre ele – în două zile.

Și Iuliana își dedică timpul liber pe care îl are lecturii. Cărțile de la editura „Arthur”, destinate copiilor și viitorilor părinți, sunt preferatele fetelor.

Cartea care le-a impresionat pe ambele fete este „Minunea”, scrisă de R. J. Palacio.

„Este o carte care te învață, în primul rând, ce înseamnă bunătatea”, spune Ana.

„Dacă citești prima pagină, fii sigur că nu te vei putea dezlipi de această carte, până nu vei ajunge la sfârșitul ei”, adaugă Iuliana.

Iuliana citește acum „Tabăra” de Louis Sachar, o carte captivantă pe care o recomandă și fanilor ei.

Fetelor le plac abțibildurile. Fiecare își alege o imagine și dezlipește treptat câte o parte a desenului pe care o acoperă cu sclipici. Deși pare simplu și rapid, e nevoie de multă răbdare și îndemânare pentru a obține imaginea dorită.

Produsul final poate fi apreciat.

Plăcinta este gata, numai bună pentru gustat. Suntparinte.md confirmă: plăcinta a fost delicioasă.

Natalia Beregoi a studiat medicina. A lucrat mai mulți ani în calitate de asistentă medicală, după care a decis să își dedice timpul fiicelor sale. Ne spune că familia sa pășește mai rar pragul medicului, întrucât ea știe ce tratament trebuie administrat în practic orice situație.

După o mâncare delicioasă, este timpul pentru sport.

Bunicul fetelor, Mihai, este antrenor de box și a deschis Școala de Box din Orhei. Aici fetele pot veni oricând să își descarce energia. Ce-i drept, fetele nu boxează, ci se ocupă cu gimnastica, fac exerciții la bicicleta fitness și zburdă prin sală.

După câteva încercări, Ana a învățat mișcările de bază.

Și Iuliana a încercat să învețe câteva tehnici de apărare.

Fetele vin la Școala de Box o dată pe săptămână și ne spun că pentru ele mișcarea este importantă.

„Ana este foarte năzbâtioasă și energică. Nu stă locului nicio clipă. În schimb, la școală este cea mai cuminte și liniștită. Nici la pauze nu iese în hol, întrucât repetă pentru lecții. Parcă aș vorbi despre două persoane diferite”, ne spune mama.

Părinții Natalia și Andrei Beregoi cred că succesul copiilor lor se datorează faptului că s-au implicat și și-au dedicat timpul celor două fiice. „Trebuie să îți ajuți copiii când au nevoie de tine, să îi îndrumi în acțiunile lor și să le fii alături atunci când greșesc și trebuie să o ia de la capăt”.

„Familia mea este cea mai bună din lume. Părinții mereu ne susțin și ne iubesc. Ne mândrim cu ei”, adaugă Iuliana. 

Fotografiile au fost realizate de Alex Smiricinschi 

Videoul a fost montat de Ana Gurdiș 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.