Ea – actriță, el – iluzionist, iar viața lor – plină de farmec. Vorbim despre soții Cristina și Igor Cozma (cu numele de scenă Garry), care formează o familie de aproape un an și au două fetițe. Eva va împlini în decembrie 6 ani, iar micuța Lia are 4 luni.

Părinții spun că sunt o familie fericită, împlinită și unită. De acest lucru ne-am convins și noi, după ce am petrecut o zi alături de familia Cozma.

_z7a5135

Toată familia se trezește la ora 8:00. Nu are un program anumit. Fiecare zi e activă, însă diferită.

_z7a5157

Garry spune că învață în fiecare zi meseria de părinte.

_z7a5158

„Lia este copilul care râde mereu. Plânge doar când îi este foame și când cere să îi fie schimbat scutecul”, povestește Cristina Cozma.

_z7a5190

Pregătiri pentru ca Eva să meargă la grădiniță. Deși se află în concediu de îngrijire a copilului, mama Cristina e mereu în mișcare. În prezent, merge la filmări pentru un film de scurtmetraj, unde va juca rolul central. Fiica cea mică, Lia, îi este alături zilnic.

_z7a5183

„Garry este un tată grijuliu și atent. Își iubește mult copiii și suntem fericiți alături de el. Ne creăm singuri magia în familie”, mai spune Cristina.

_z7a5217

Cristina și Garry Cozma își mai doresc doi copii care să le unească și mai mult iubirea.

Nu sunt superstițioși și nu cred în mituri. O dovadă este că s-au căsătorit într-o zi de vineri, pe data de 13 noiembrie anul trecut.

_z7a5480

I-am surprins și în camera de baie în timp ce își spălau dinții.

_z7a5261

Cristina este adepta alăptării. A alăptat-o pe fiica mai mare, Eva, până la vârsta de 1 an (până la 6 luni – exclusiv la sân, apoi în combinație cu alte alimente solide).

„Și în prezent, Eva cere lapte. Îi place mult. Laptele matern conține o serie de minerale, anticorpi, vitamine și nutrienți ce protejează copilul de infecții virale. În plus, alăptarea e o adevărată scăpare pentru mine. Noi suntem oameni de artă și avem un mod de viață alert, de aceea este foarte ușor că mâncarea bebelușului e mereu la îndemână și, cel mai important, sănătoasă”, ne zice mama.

_z7a5360

În fiecare dimineață, Garry pregătește dejunul. Soția îl laudă și spune că se pricepe la toate: de la ochiuri și orez până la carne gătită la cuptor și borș/supe.

_z7a5348

În această dimineață, Garry a fiert ouă de prepeliță. Știe exact cât timp trebuie să le țină în apa clocotindă pentru a fi gustoase.

Familia optează pentru tratamente naturiste: inhalații sau băi de aburi, ceaiuri de plante. Desigur, merge periodic cu copiii la medic pentru control de rutină.

_z7a5354

_z7a5388

Tatăl se pricepe bine și la pregătirea cafelei.

Soții fac paste împreună. Garry le fierbe, iar Cristina pregătește sosul. Zilnic învață ceva nou unul de la altul. De exemplu, Cristina și-a învățat soțul să conducă mașina.

_z7a5368

Micuța Lia se uită la ei. Cristina o dezmiardă „Ciocârlia mamei”.

_z7a5496

Grădinița unde merge Eva se află chiar lângă casă. Acolo a mers și Cristina. Mama ne spune că, adesea, când e în casă, o aude pe Eva atunci când strigă sau râde.

_z7a5516

Fularul și căciula au fost croșetate de Cristina. Fiica Eva vrea să devină designer vestimentar.

„Când vin copii în ospeție, Eva îi îmbracă în hainele ei, asortează hainele astfel încât fiecare copil să fie îmbrăcat stilat”, râde mama.

_z7a5318

Puțini cunosc faptul că Garry Cozma crește acasă germeni de floarea-soarelui, de grâu și de ceapă pe care îi folosește în alimentație: „Semințele încolțesc în 5-6 zile. Este mult mai ieftin și mai sănătos să crești germeni în condiții casnice decât să îi cumperi”.

_z7a5321

Garry a început să crească germeni de când Cristina era însărcinată cu micuța Lia. Știe cât de importante sunt vitaminele în perioada sarcinii.

_z7a5326

Dimineața, tatăl pregătește familiei suc de grâu verde încolțit, care conține multe minerale, enzime și vitamine. Grâul este mărunțit cu un blender și amestecat cu apă plată.

_z7a5490

Cristina colecționează globuri cu zăpadă. Cumpără câte unul din fiecare țară pe care o vizitează. Unele i-au fost dăruite de prieteni.

_z7a5622O tradiție în familie este ca Garry să o ducă zilnic pe Eva la grădiniță.

_z7a5455

Soții sunt mereu împreună – la filmări, prezentări, spectacole. De această dată, Cristina a rămas pentru câteva ore acasă și ne-a arătat o altă pasiune de-a ei – croșetatul.

_z7a5460

Această căciuliță a croșetat-o în doar trei ore. Acum recunoaște că nu prea are suficient timp la dispoziție.

_z7a5223

Nu croșetează doar haine, ci și jucării. De multe ori, dăruiește prietenilor jucării sau haine confecționate de ea.

_z7a5467

Timpul pentru somn. Lia doarme într-un pătuț sigur și confortabil. Acesta este amenajat cu jucării cu sunet, iar Lia încearcă să vorbească cu albinuțele ce se rotesc deasupra ei.

_z7a5468

Ursulețul din imagine, la fel, a fost croșetat de Cristina. Mama ne spune că Lia este foarte atașată de ea și râde chiar și când îi aude de departe vocea.

_z7a5606

_z7a5530

După-amiază, părinții merg la plimbare cu copiii. Când este cald afară, familia iese cu rolele sau bicicleta.

_z7a5573

În curtea blocului e amenajat un teren de joc pentru copii. Evei îi este cel mai interesant să se joace cu mama și tata.

_z7a5590

Garry are grijă ca fiica Eva să nu cadă de pe scrânciob.

_z7a5277

În fiecare seară, în casa familiei Cozma răsună muzica. Tatăl o acompaniază pe Eva la chitară.

_z7a5283

Eva face lecții de canto la Studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia” din Chișinău, unde a mers și Cristina Cozma timp de 11 ani.

„Dirijoarea fiicei este fosta mea colegă. Eva merge la cor de două ori pe săptămână. Mai târziu, va merge și la cursuri de engleză, însă toate treptat. Știu cât de importante sunt activitățile extrașcolare, dar e important ca fiica să aibă și timp liber”, ne spune mama.

_z7a5334

Eva a moștenit de la mama inclusiv calitățile de actriță.

_z7a5300

Și-a dorit dintotdeauna să aibă o surioară cu care să se joace și să se uite la desene animate. Nu o scapă pe Lia din vedere nicio clipă.

_z7a5398

_z7a5415

Magie înainte de culcare. Tatăl i-a demonstrat Evei câteva trucuri pentru copii. Primul truc ține de manipulare și controlul atenției.

_z7a5426

_z7a5431

Evei îi plac trucurile, deși, spune ea, le cunoaște pe toate. Tatăl se antrenează în această cameră și își „testează” abilitățile pe soție și fiică. Cristina este cel mai mare critic al său.

_z7a5448

_z7a5449

Un alt truc, un alt mister.

_z7a5247

În familia Cozma, rafturile dulapului sunt pline cu cărți cu povești.

_z7a5228

Momentul magic înainte de culcare – povestea de seară.

Soții Cristina și Garry Cozma își creează magia și farmecul în familie prin comunicare, atenția acordată copiilor, timpul petrecut împreună, momente pline de zâmbete și prin oferirea unui model de comportament adecvat.

Fotografiile au fost realizate de Gabriel Encev 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.