Proiectul Queen a ajuns la final. Cine este femeia care a demonstrat că afacerea ei e cea mai bună
Știri

Proiectul Queen a ajuns la final. Cine este femeia care a demonstrat că afacerea ei e cea mai bună

Sursa foto: Colaj: Suntparinte.md

Proiectul QUEEN (QUEEN Moldova – Qualitative & Unique Entrepreneurial Experiences and Novelty), destinat femeilor care vor să inițieze o afacere sau să afle mai multe despre antreprenoriat, a ajuns la final. Pe data de 18 noiembrie a fost organizat Demo Day, în cadrul căruia a fost anunțat numele câștigătoarei Proiectului. Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Proiectului și pe grupul Ask a Mom.

În cadrul celei de-a doua faze a programului, timp de două luni, echipele participante au avut parte de trei instruiri despre business, precum și de o sesiune de împărtășire a experienței cu antreprenori din Republica Moldova și Estonia.

Fiecare echipă a lucrat împreună cu un mentor, cu experiență în antreprenoriat și startupuri. Partenerii proiectului, comunitatea GirlsGoIT, au oferit expertiză în design web, protecția datelor, MVP (produs minim viabil), modele de afaceri folosind Lean Canvas.

La evenimentul final (Demo Day) au participat 4 din 5 echipe câștigătoare în prima etapă a proiectului, care au concurat pentru locul I. Echipele au trebuit să convingă membrii juriului într-un discurs de 3 minute că afacerea lor este cea mai bună.

Criteriile de evaluare a echipelor au fost următoarele:

  • gradul de inovare a ideii de afacere;
  • potențialul ei real în condițiile actuale ale pieței;
  • mărimea pieței spre care se orientează;
  • experiența și potențialul echipei de a realiza ideea de afacere;
  • progresul înregistrat de echipă în timpul programului;
  • modul de prezentare a echipei.

Juriul QUEEN a fost format din experți atât din Moldova, cât și din afara țării, care cumulează o experiență grandioasă în antreprenoriat și startupuri. 

În urma concursului, prin decizia juriului, Diana Rotari – directoarea și fondatoarea Label Origin Taste a fost desemnată câștigătoarea finală a proiectului. Diana, cu o imensă experiență în etichetarea corectă a produselor, în cadrul proiectului a dezvoltat afacerea la care visa și chiar a înregistrat primele vânzări. Compania ei oferă servicii pentru operatorii din sectorul agroalimentar de verificare și corectare a informației de pe eticheta produselor alimentare.

Mai mult, Diana a obținut statutul de membră în cea mai mare comunitate de femei antreprenoare din Moldova – AFAM – Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova. Președinta AFAM, Angela Gladei, a menționat că acest premiu va include susținere antreprenorială pe cele patru dimensiuni ale unei afaceri:

  • suport în digitalizare;
  • dezvoltarea abilităților de leadership;
  • asistență în managementul proiectelor;
  • networking internațional: dezvoltarea conexiunilor B2B cu mediul de afaceri din diasporă.

În curând va fi lansată pagina web a Proiectului, care va conține materiale informative și de ajutor pentru toți cei care vor să înceapă o afacere. Fiți cu ochii pe pagina de Facebok QUEEN – Educating and Inspiring Female Entrepreneurs from Moldova.

Proiectul QUEEN a fost implementat de CIVITTA Moldova și CIVITTA Estonia, în parteneriat cu Ask a Mom și GirlsGoIT, cu susținerea financiară a Ministerului de Afaceri Externe al Estoniei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.