Proiect nou pentru Moldova! Prima platformă care oferă cursuri online pentru părinți despre educația copiilor
ȘtiriUtil pentru părinți

Proiect nou pentru Moldova! Prima platformă care oferă cursuri online pentru părinți despre educația copiilor

Prima platformă din țara noastră, care oferă cursuri online pentru părinți, a fost lansată astăzi la Chișinău. Platforma a fost fondată de Academia Părinților de Invidiat și conține mai multe instruiri despre educația copiilor dintr-o perspectivă integrată (psiho-medico-socială).

Procedura e simplă: accesați edu-api.net/courses și alegeți unul dintre cursurile propuse. Fiecare curs conține 68 de lecții. Lecțiile au o durată de până la 10 minute, după care părinții sunt îndemnați să treacă la partea practică (exerciții și aplicații practice). Este suficient să descarce anexa și să purceadă la lucru.

Primul curs propus se numește „Principii fundamentale în educarea pozitivă a copiilor” și costă 2.910 de lei. Atenție! Dacă procurați acest curs până mâine-dimineață, veți achita 1.000 de lei. Plățile vor fi efectuate prin intermediul cardului.

„Fiecare lecție este prezentată în format video, conține fișiere care trebuie să fie descărcate. Persoana trebuie să răspundă la întrebări, să facă exerciții. Noi ne-am propus să nu oferim un volum mare de teorie pe care oamenii nu știu apoi cum să o pună în practică. Noi oferim indicații exacte cum să faci față unor probleme care pot apărea în educarea copilului”, a declarat Mihai Nani, sociolog și magistru în studii ale copilăriei.

Mai mult, fiecare lecție conține datele de contact ale persoanei care predă în video. Astfel, părinții oricând pot adresa întrebări în scris sau apela expertul/experta. Lecțiile conțin răspunsuri la sutele de întrebări pe care Academia Părinților de Invidiat le-a primit pe parcursul celor 30 de transmisiuni în direct pe rețelele sociale.

„Modelul de educație care a existat cândva în Moldova nu mai este actual. Copiii se autoeducă cum pot – prin rețelele sociale, prin jocuri online. Aceste lucruri generează o serie de efecte negative. În 2017 erau înregistrați oficial 1.400 de adolescenți și tineri aflați în conflict cu legea”, a adăugat Mihai Nani.

Ina Crasnojon, psihologă și psihoterapeută în cadrul Academiei, susține că părinții trebuie să le asigure copiilor o dezvoltare psihoemoțională sănătoasă:

„Părinții sunt obligați să-și educe copiii corespunzător unei societăți reale și să le scoată acei ochelari roz. Ceea ce ne-a determinat să elaborăm acest curs online sunt abordarea greșită în procesul de educare, implicarea părinților în viața copiilor, dependențele de ecrane. Acești copii vor avea încrederea de sine scăzută, vor fi copii respinși sau chiar vor recurge la tentative de suicid. Ce avem la moment? Ne conducem de modele parentale de educare, preluate de la străbuni, care nu mai sunt eficiente în societatea actuală. Preferăm să ne pedepsim copiii, dar asta nu mai funcționează”.

Academia Părinților de Invidiat este o școală pentru părinți, fondată de către o echipă de profesioniști. Aceștia oferă consultații psihologice și medicale individuale, evaluare psihologică, psihoterapie individuală sau de grup, ateliere de dezvoltare personală pentru adulți, ateliere de dezvoltare pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani etc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.