Prinși copiind! Doi elevi, eliminați astăzi de la examenul de BAC
ȘcolarȘtiri

Prinși copiind! Doi elevi, eliminați astăzi de la examenul de BAC

Sursa foto: cdn1.bihon.ro

Doi elevi au fost eliminați astăzi de la examenul de BAC, din cauză că au fost prinși copiind. Candidații respectivi vor avea șansa de a susține repetat examenul de bacalaureat abia la anul viitor. 

Potrivit directorului Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Anatol Topală, proba de examen a decurs fără a fi semnalate incidente sau încălcări majore. Acesta a îndemnat candidații la bacalaureat să se bazeze pe propriile cunoștințe și să dea dovadă de integritate, pentru a nu-și compromite viitorul academic. Dacă vor trișa sub orice formă, candidații vor fi eliminați de la examen și li se vor anula notele la toate probele de bacalaureat.

„Le recomandăm părinților să își încurajeze copiii, să aibă încredere în pregătirea lor, susținându-i să mențină, și la probele viitoare, o atitudine matură și onestă față de examene”, a mai spus Topală.

Precizăm că astăzi s-a desfășurat prima probă a examenului de bacalaureat din sesiunea 2016. În total, 3.118 candidați care au studiat în instituții de învățământ cu predare în alte limbi au susținut proba la limba și literatura română.

Următoarea probă va avea loc marți, 7 iunie, la limba de instruire.

Foto-simbol: cdn1.bihon.ro

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.