Primii doi copii au fost azi externați! Alți 35 de moldoveni au fost infectați cu noul tip de coronavirus
Știri

Primii doi copii au fost azi externați! Alți 35 de moldoveni au fost infectați cu noul tip de coronavirus

 

Alte 35 de persoane din Republica Moldova au fost testate pozitiv la prezența Coronavirusului de tip nou, dintre care șase cazuri sunt de import (România, Marea Britanie și Belarus) și 29 – de transmitere locală (Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Cahul, Ialoveni, Orhei, Strășeni). Bilanțul persoanelor afectate de COVID-19 a ajuns la 298.

Premierul Ion Chicu a anunțat că, în lista persoanelor diagnosticate cu COVID-19, se regăsesc și câțiva primari și președinți de raioane, care au fost spitalizați.

Tot astăzi, de la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii au fost externați primii doi copii. Testele repetate au confirmat lipsa noului tip de coronavirus.  

Spitalul Municipal Bălți și Spitalul Raional Căușeni au fost activate, pentru internarea pacienților suspecți și diagnosticați cu virusul COVID-19. De astăzi, ora 18:00, urmează să fie activat Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”, prioritar pentru pacienții domiciliați în municipiu.

Totodată, începând cu ziua de mâine, la Spitalul din Comrat vor fi internați pacienți suspecți și diagnosticați cu COVID-19; de pe data de 1 aprilie – spitalele din Edineț, Soroca, Nisporeni, Orhei și Cahul.

Autoritățile îndeamnă în continuare populația să apeleze la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să se informeze doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie să fie respectate de fiecare persoană:

  • Evitați locurile publice. Stați acasă!
  • Păstrați distanța socială de minimum 1 m.
  • Dacă ați revenit din țările cu risc sporit de infecție sau ați contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei, și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi.
  • Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun.
  • Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
  • La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.