Prima și ultima zi de școală, zile libere pentru părinții care au copii în clasele I și a II-a
Școlar

Prima și ultima zi de școală, zile libere pentru părinții care au copii în clasele I și a II-a

By 27/08/2018 august 31st, 2020 No Comments

Sursa foto: stirilocale.md

Părinţii care au copii în clasele I şi a II-a pot beneficia de o zi liberă la începutul anului școlar. Aceeași regulă este valabilă pentru sfârșitul anului de studii. Prevederile sunt incluse în Convenţia colectivă „Timpul de muncă şi timpul de odihnă”, în vigoare de pe data de 26 iunie, 2015.

Sub incidenţa prezentei Convenţii cad toate unităţile, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare juridică.

„Această prevedere a fost introdusă și promovată la insistența Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Responsabil de această aplicare legală este angajatorul. În context, părintele trebuie să scrie o cerere în care să facă trimitere la această prevedere. Până în 2015, prevederea era valabilă doar pentru mame. Noi am fi onorați dacă, în prima sau în ultima zi de școală, copilul va fi alături de mamă și de tată”, a menționat Valentin Crudu, șeful Direcţiei învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului.

Și Codul Muncii (art. 48, al. 2) prevede că, la angajare, salariatului îi vor fi puse la dispoziţie, suplimentar, convenţiile colective care-i sunt aplicabile, contractul colectiv de muncă, regulamentul intern al unităţii, precum şi informaţia privind cerinţele de securitate şi sănătate în muncă aferente activităţii sale.

Cum procedăm dacă angajatorul refuză să acorde acest concediu suplimentar plătit pe motive familiale? 

În cazul în care angajatorul nu-i permite salariatului să-și ia zi liberă, salariatul trebuie să prezinte în scris angajatorului revendicările sale, cu referiri concrete la normele încălcate ale legislaţiei în vigoare. Ulterior, conflictul colectiv de muncă este examinat, în scopul soluţionării lui, în cadrul unei comisii de conciliere.

„În cazul în care angajatorul nu-şi onorează angajamentele, salariatul se poate adresa la oficiile teritoriale ale Inspectoratului de Stat al Muncii. Responsabilii vor efectua un control și, în caz de depistare a încălcării legislației, vor aplica o amendă angajatorului. Totodată, dacă părțile conflictului (în cazul dat, angajatorul și părintele) nu au ajuns la o înţelegere sau nu sunt de acord cu decizia comisiei de conciliere, acestea sunt în drept să depună o cerere de soluţionare a conflictului în instanţa de judecată”, a menționat executoarea judecătorească Lilia Corolețcaia.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.