Prima lui ciocolată: Când i-o oferi
Copil mic

Prima lui ciocolată: Când i-o oferi

Din dorința de a-i alinta, părinții tind să se grăbească și oferă dulciuri copiilor mult mai devreme decât recomandă specialiștii. Unul dintre deserturile preferate, ciocolata, poate fi dată copiilor doar după ce aceștia au depășit primii doi-trei anișori de viață.

Potrivit unei analize www.medlive.ro, până la vârsta de doi ani, sistemul digestiv al copiilor nu este capabil să digere ciocolata, indiferent dacă este sub forma unei băuturi sau a tabletei. După ce au trecut de această vârstă, micuții pot primi ciocolată, însă în porții foarte mici. Doza recomandată este de 10-12 grame pe zi sau o pătrățică. Dacă această cantitate este depășită, copilul poate avea reacții alergice.

În pofida tuturor reclamelor ce recomandă ciocolata cu lapte, cea neagră este considerată cea mai sănătoasă. Beneficiile nu sunt asociate cu ciocolata în sine, ci cu ingredientul său principal: cacao. Datorită conținutului ridicat de cacao, ciocolata neagră nu ridică colesterolul rău și are antioxidanți, ceea ce îmbunătățește și întărește sistemul imunitar. Acest produs este o sursă bogată de fosfor și magneziu și tot el contribuie la eliminarea endorfinelor, considerate „hormonul fericirii”.

De cealaltă parte, ciocolatele cu lapte, cu creme de căpșuni sau caramelă conțin numeroși aditivi alimentari și foarte mult zahăr, nefiind potrivite pentru copii. Nutriționiștii recomandă părinților să prepare ciocolată de casă, în acest fel controlând ingredientele produsului pe care-l consumă copiii.

Dacă totuși căutăm ciocolată de calitate în comerț, ne putem ghida după următoarele trucuri. O ciocolată de calitate nu trebuie să conțină alte tipuri de grăsimi (de exemplu, ulei de palmier), ci doar unt de cacao. O ciocolată bună se topește în mână și are o culoare netedă și lucioasă. Nu cumpărați ciocolată cu nuanțe gri, ar putea fi expirată.

Sursă foto: healthaim.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.