Pregătește camera bebelușului! Cum să o amenajezi CORECT
Util pentru părinți

Pregătește camera bebelușului! Cum să o amenajezi CORECT

În primele luni de viață, sugarul are nevoie de un mediu intim, cât mai protector și să-i aibă pe părinți aproape. Între 6 și 12 luni, bebelușul se acomodează cu ritmul familiei și începe să-și regleze propriul ritm ca mai departe, până la 3 ani, să înceapă să exploreze totul în jur. În tot acest timp, copilașul are nevoie de o camera a sa, liniștită și luminoasă.

Este recomandat ca sugarul să doarmă într-un spaţiu separat. Ideal ar fi ca el să aibă camera sa. Odaia în care se află copilul va fi luminoasă, aerisită, caldă. Temperatura optimă este de 18-20 grade C. Este important unde aşezi pătuţul copilului. Evită plasarea lui în vecinătatea imediată a surselor de încălzire (calorifer, sobă, cămin), lângă uşă şi geamuri. Astfel, vei proteja bebeluşul de supraîncălzire şi răcire.

Distanţa dintre gratiile patului va fi de aproximativ 7 cm, pentru ca sugarul să nu-şi strecoare capul printre ele. Pătuţul va avea o salteluţă tare ca spatele micuţului să poată sta drept. Nu folosi perniţa – pune-i pruncului sub cap un scutec împăturit.

Mai mult, pe lângă pătuțul bebelușului, va fi nevoie de cel puțin un fotoliu comod, cu spătar – pentru alăptat. Unii părinți optează pentru un pat de o persoană, care va deveni ulterior pătuțul copilului. Deocamdată, este folosit de către mame ce aleg să petreacă nopțile mai neliniștite în apropierea micuțului.

Culori potrivite pentru copii

Nu este neapărat să mergi pe varianta clasică: roz pentru fetițe și albastru pentru băieți. Poți adopta o paletă neutră de griuri calde, de bej cald în combinație cu tonuri de alb. În general, toate lucrurile destinate copiilor sunt foarte colorate. Astfel, într-o cameră decorată neutru jucăriile vor putea fi observate mai ușor.

O atenție deosebită trebuie acordată iluminatului camerei. Lumina trebuie să fie blândă, iar cea care bate lateral este mult mai plăcută. Tocmai de aceea este recomandat ca în cameră să existe lămpi, lampadare și nu doar lumina generală din tavan.

Sursă foto: hgtv.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.