Platforma educatieonline.md a fost lansată! Va conține circa 4.500 de lecții video pentru toate clasele
Școlar

Platforma educatieonline.md a fost lansată! Va conține circa 4.500 de lecții video pentru toate clasele

Sursa foto: educatieonline.md

Învățământul la distanță a devenit și mai accesibil. Elevii, cadrele didactice și părinții din toată țara pot viziona lecții video la toate disciplinele școlare, începând cu clasa I și până în clasa a XII-a, datorită platformei educatieonline.md. Lecțiile video vor fi difuzate și la televiziunea națională.

Modul de utilizare a platformei este simplu:

  • Accesați www.educatieonline.md și selectați din bara de meniuri ce vă interesează: să vizionați lecții filmate, să descărcați resurse educaționale, să cunoașteți cine sunt cadrele didactice implicate sau să aflați mai multe despre proiect. Toate lecțiile sunt împărțite pe clase.
  • O altă opțiune este să alegeți, de pe pagina principală a platformei, clasa de care aveți nevoie și apăsați pe ea. Pe prima pagină puteți găsi și secțiunea „Educație parentală” destinată părinților de preșcolari.

Educatieonline.md este o bibliotecă digitală care va conține, în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanistic. Până la această oră, pe pagină au fost încărcate 291 de lecții video în limbile română și rusă.

În faza a doua a proiectului, numărul total de lecții video va ajunge la circa 4.500. Lecțiile înregistrate vor fi atât în limba română, cât și în limba rusă.

De asemenea, pe platformă sunt încărcate manuale digitale, prezentări și exerciții. Peste 300 de cadre didactice din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidate de echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari, înregistrează lecțiile video la disciplinele incluse în curriculumul național.

Ulterior, proiectul va fi extins pentru preșcolari, pentru elevii cu deficiențe auditive sau surditate tardivă. Estimativ, un număr de 331 000 de elevi din instituțiile de învățământ din întreaga țară, precum și 9.874 de copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale vor avea acces la programul școlar.

Proiectul este o inițiativă a Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, creat cu sprijinul Fundației Soros-Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, Emisiunii EduTolk, Crunchyroll, Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC și Academiei de Inovare și Schimbare prin Educație.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.