Peste 5.000 de elevi vor susține bacalaureatul în luna iulie. Orarul examenelor
Știri

Peste 5.000 de elevi vor susține bacalaureatul în luna iulie. Orarul examenelor

Sursa foto: adevarul.ro

Candidații restanțieri din anii precedenți vor putea susține, în luna iulie curent, examenele de absolvire a gimnaziului și bacalaureatul. La sesiune vor mai participa persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat.

  • Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în perioada 02-07 iulie, 2020.
  • Bacalaureatul – în perioada 03-17 iulie, 2020.

Examenele de absolvire a gimnaziului vor fi desfășurate în centrele de susținere a examenului, constituite în fiecare raion/municipiu. Bacalaureatul va avea loc în 22 de centre de bacalaureat, constituite în raioanele/municipiile republicii: Cahul, Comrat, Chișinău, Bălți, Edineț. Lista centrelor de bacalaureat va fi făcută publică în a doua jumătate a lunii iunie.

Pe data de 3 iulie, candidații care învață într-o altă limbă decât româna vor susține prima probă de examen la limba și literatura română, la care s-au înscris 305 candidați.

A doua probă de examen, la limba de instruire (limba și literatura română, limba și literatura rusă), se va desfășura pe data de 7 iulie. Pentru această probă s-au înscris 763 de candidați.

La 10 iulie se va desfășura proba de examen la limba străină (limba engleză, limba franceză, limba germană, limba spaniolă). La această probă de examen s-au înscris 1.144 de candidați.

Cea de-a patra probă de examen se va desfășura pe data de 14 iulie la disciplina de profil (matematica, istoria românilor și universală, specialitatea (arte), pregătirea sportivă) la care s-au înscris 2.133 de candidați.

Disciplina la solicitare (chimia, biologia, informatica, fizica, matematica, istoria românilor și universală, geografia) se va desfășura pe data de 17 iulie. Pentru această probă s-au înscris 737 de candidați.

Rezultatele preliminare vor fi afișate în centrele de bacalaureat pe data de 22 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 22-23 iulie.

Fiecare candidat își va putea vedea testele verificate, pe pagina www.bac.edu.md, în zilele de 22 și 23 iulie, în baza unei parole pe care o va primi de la instituția de învățământ în care și-a făcut studiile.

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 26 iulie. Instituțiile de învățământ vor elibera diplomele de bacalaureat pentru absolvenți pe data de 27 iulie, 2020.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare anunță că vor întreprinde acțiuni pentru asigurarea respectării normelor stabilite pentru prevenirea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.