Peste 20 de elevi de la Penitenciarul din Goian au primit diplome de absolvire
Știri

Peste 20 de elevi de la Penitenciarul din Goian au primit diplome de absolvire

Peste 20 de elevi de la Penitenciarul nr. 10 din Goian au primit diplome de absolvire pentru meseriile de cizmar și lăcătuș-electromontor. Cursurile de formare profesională sunt organizate de Fundația „Regina Pacis” în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova.

Procesul de instruire durează patru luni (pentru meseria de cizmar) și cinci luni (pentru cea de lăcătuș-electromontor), timp în care elevii învață să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a practica meseriile după eliberarea din penitenciar. Lecțiile teoretice și practice au avut loc în atelierele special amenajate în incinta Penitenciarului și au fost predate de cadrele didactice de la Școala Profesională nr. 7 din Chișinău.

Directorul Fundației „Regina Pacis”, Ilie Zabica, susține că reintegrarea socială a acestor tineri este una dintre prioritățile Fundației:

„Ne motivează să continuăm asemenea proiecte în interesul tinerilor pentru însușirea meseriilor noi. Astfel, băieții au toate șansele să-și găsească mai ușor un loc de muncă după eliberare”. 

Examenul de absolvire pentru specialitatea de lăcătuș-electromontator a fost susținut, pentru prima dată, în afara Penitenciarului, tinerii fiind escortați pentru facilitarea accesului la ustensilele specializate în incinta Școlii Profesionale nr. 7.

„Desfășurarea cursurilor contribuie atât la formarea unor competențe profesionale la minorii aflați în detenție, cât și la corijarea acestora. Cursurile de formare profesională sunt binevenite și ocupă un loc important în procesul de reintegrare socială a deținuților”, punctează directoarea Penitenciarului nr. 10 din Goian, Liuba Jignea-Suveică.

Cursul de instruire profesională pentru specialitatea de lăcătuș-electromontor este o premieră pentru Penitenciarul nr. 10 din Goian, fiind parte integrantă a proiectului „De noi depinde viitorul nostru 2”, implementat cu susținerea financiară a Asociației „Renovabis” din Germania și a Ambasadei Olandei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.