Peste 1.000 de moldoveni au fost testați în ultimele 24 de ore. 194 au fost infectați cu noul coronavirus
Știri

Peste 1.000 de moldoveni au fost testați în ultimele 24 de ore. 194 au fost infectați cu noul coronavirus

Sursa foto: yenisafak.com

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 194 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 1.024 de probe. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3.304 cazuri. De astăzi, satele Cișmichioi și Etulia, din raionul Vulcănești, au intrat în carantină din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Din numărul total de persoane diagnosticate azi, 34 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 14, medici – 8, personal auxiliar – 12. Dintre acestea, 7 cazuri de infectare au fost înregistrate în rândul personalului medical al Centrului Perinatologic din cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1.

Azi au fost înregistrate și șapte decese:

  • Este vorba despre un bărbat de 78 ani, din Chișinău, care a fost internat în stare gravă, pe data de 12 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accident vascular repetat, fibrilație atrială paroxistică.
  • În al doilea caz este vorba despre un bărbat de 48 ani, din Ialoveni. Inițial a fost internat la Institutul Cardiologic. Din cauza înrăutățirii stării de sănătate, bărbatul a fost transferat pe data de 24 aprilie, la Institutul de Medicină Urgentă. Persoana mai suferea de pneumonie, cardiomiopatie, tromboză intracardiacă și insuficiență cardiacă.
  • Bărbat de 80 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19 la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 22 aprilie, în stare gravă. Bărbatul a fost diagnosticat cu pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. III.
  • Femeie, 72 ani, din raionul Orhei, transferată de la Spitalul din Orhei la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 17 aprilie, în stare gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară, hipertensiune arterială gr. III.
  • Femeie, în vârstă de 37 ani, din raionul Orhei, transferată de la Spitalul din Orhei la Spitalul Clinic Republican, pe data de 10 aprilie. Boli asociate: pneumonie virală, bilaterală, detresă respiratorie, disfuncţie renală, hepatică.
  • Femeie de 39 ani, din raionul Dubăsari, Transnistria. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiomiopatie, insuficienţă renală cronică.
  • Bărbat, în vârstă de 73 ani, din Tiraspol. Comorbidităţi: cardiomiopatie aterosclerotică.

Până la această oră, 825 persoane au fost tratate, alte 94 de persoane au decedat.

Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.