Pentru părinții care stau cu copiii acasă: Tururi virtuale ale muzeelor, povești audio și exerciții
Copil micPreșcolarȘcolarUtil pentru părinți

Pentru părinții care stau cu copiii acasă: Tururi virtuale ale muzeelor, povești audio și exerciții

Începând cu 11 martie, toți copiii, elevii și studenții sunt nevoiți să stea acasă din cauza situației epidemiologice a infecției COVID-19. Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău a lansat și o campanie – „Suntem Activi Acasă”, părinții fiind încurajați să organizeze diferite activități educative, acasă, împreună cu copiii.

Ce puteți face? 

1. NASA pune la dispoziție un website dedicat în întregime copiilor (puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi, jocuri educative:

https://www.nasa.gov/kidsclub

2. Puteți face un tur virtual în mai multe muzee din România, inclusiv în 3D, aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html

3. Rezolvați jocuri pentru învățarea mai ușoară a geografiei aici: https://geogra.ro/joc/ro/index.php

4. Nenumărate idei de activități creative pentru copii, distractive şi foarte uşor de pus în practică, găsiți aici: http://www.creatissimo.ro

5. Un alt site vă propune 99 de activități pentru copii, pentru a avea o relație cât mai armonioasă cu ei: www.tikaboo.ro

6. Puteți asculta o întreagă colecție de povești audio sub forma teatrului radiofonic. Veți auzi opere celebre din literatura română de I.L. Caragiale, Ion Creangă, Camil Petrescu, Barbu Ștefănescu-Delavrancea, Mihail Sadoveanu, precum și din literatura universală – Jules Verne, Mark Twain, William Shakespeare, Moliere, Alexandre Dumas, Charles Dickens, Carlo Goldoni, Hans Christian Andersen și alții.

7. Pe pagina travelandleisure.com puteți face turul virtual a 12 muzee faimoase în întreaga lume. Trebuie doar să alegeți muzeul și să apăsați pe linkul activ, pentru a intra într-o altă lume.

8. Site-ul 123edu.ro propune o serie de teste online de matematică, limba română și cultură generală. La clasa pregătitoare și clasa întâia, toate textele pot fi auzite.

UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță pe timpul închiderii școlilor 

UNICEF vă propune o compilare de platforme, aplicații și conținut digital deschise și gratuite. Organizația oferă această listă ca o resursă pentru părinți, cadre didactice, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și grădinițe.

Apăsați AICI pentru a vedea toate platformele.

Prelungirea acestui termen nu înseamnă vacanță forțată sau ieșiri în zone aglomerate. Respectați regulile de igienă și distanța socială de minimum 1 metru! 

Dacă ați revenit dintr-o zonă de risc sau ați interacționat cu cineva venit, aplicați regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, inclusiv în raport cu membrii familiei, contactați medicul de familie, monitorizați-vă starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), apelați 112.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.