Pentru părinții care stau cu copiii acasă: Tururi virtuale ale muzeelor, povești audio și exerciții
Copil micPreșcolarȘcolarUtil pentru părinți

Pentru părinții care stau cu copiii acasă: Tururi virtuale ale muzeelor, povești audio și exerciții

By martie 18, 2020 No Comments

Începând cu 11 martie, toți copiii, elevii și studenții sunt nevoiți să stea acasă din cauza situației epidemiologice a infecției COVID-19. Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău a lansat și o campanie – „Suntem Activi Acasă”, părinții fiind încurajați să organizeze diferite activități educative, acasă, împreună cu copiii.

Ce puteți face? 

1. NASA pune la dispoziție un website dedicat în întregime copiilor (puzzle-uri, cărți de colorat, labirinturi, jocuri educative:

https://www.nasa.gov/kidsclub

2. Puteți face un tur virtual în mai multe muzee din România, inclusiv în 3D, aici: http://www.cimec.ro/muzee/muzee-cu-tur-virtual.html

3. Rezolvați jocuri pentru învățarea mai ușoară a geografiei aici: https://geogra.ro/joc/ro/index.php

4. Nenumărate idei de activități creative pentru copii, distractive şi foarte uşor de pus în practică, găsiți aici: http://www.creatissimo.ro

5. Un alt site vă propune 99 de activități pentru copii, pentru a avea o relație cât mai armonioasă cu ei: www.tikaboo.ro

6. Puteți asculta o întreagă colecție de povești audio sub forma teatrului radiofonic. Veți auzi opere celebre din literatura română de I.L. Caragiale, Ion Creangă, Camil Petrescu, Barbu Ștefănescu-Delavrancea, Mihail Sadoveanu, precum și din literatura universală – Jules Verne, Mark Twain, William Shakespeare, Moliere, Alexandre Dumas, Charles Dickens, Carlo Goldoni, Hans Christian Andersen și alții.

7. Pe pagina travelandleisure.com puteți face turul virtual a 12 muzee faimoase în întreaga lume. Trebuie doar să alegeți muzeul și să apăsați pe linkul activ, pentru a intra într-o altă lume.

8. Site-ul 123edu.ro propune o serie de teste online de matematică, limba română și cultură generală. La clasa pregătitoare și clasa întâia, toate textele pot fi auzite.

UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a susține educația la distanță pe timpul închiderii școlilor 

UNICEF vă propune o compilare de platforme, aplicații și conținut digital deschise și gratuite. Organizația oferă această listă ca o resursă pentru părinți, cadre didactice, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și grădinițe.

Apăsați AICI pentru a vedea toate platformele.

Prelungirea acestui termen nu înseamnă vacanță forțată sau ieșiri în zone aglomerate. Respectați regulile de igienă și distanța socială de minimum 1 metru! 

Dacă ați revenit dintr-o zonă de risc sau ați interacționat cu cineva venit, aplicați regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, inclusiv în raport cu membrii familiei, contactați medicul de familie, monitorizați-vă starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi și, la primele simptome de boală (tuse sau febră), apelați 112.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.