PreșcolarȘtiri

Patru grădinițe din Chișinău și două blocuri, recuperate de Primărie. Alte nouă instituții vor fi redeschise la 3 septembrie

By august 20, 2018 No Comments

Patru grădinițe din Chișinău și alte două blocuri vor fi redeschise, după ce municipalitatea a obținut în instanță trecerea acestora la balanța Primăriei. Totodată, o grădiniță din Chișinău, aflată în paragină, va fi dată în exploatare în anul viitor. Alte nouă grădinițe vor fi redeschise de la 3 septembrie. Informația a fost prezentată de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Săptămâna trecută, Primăria a câștigat în instanță pentru ca Liceul „Evrika” să fie evacuat și Grădinița nr. 2 – reîntoarsă municipiului. O altă grădiniță care urmează să fie întoarsă municipalității este Grădinița nr. 28 din cartierul Poșta Veche. O decizie în acest sens a fost aprobată în luna mai curent de Consiliul Municipal Chișinău, urmând să fie aprobată și de Guvern. Pentru lucrările de renovare ar fi nevoie de circa 20 de milioane de lei.

Au ajuns la balanța Primăriei și grădinițele nr. 48 (fostul sediu al ÎS ”CRIS ”Registru”) și nr. 164. Grădinița nr. 166 se afla în subordinea Primăriei, dar a fost lăsată în paragină, urmând să fie redeschisă în septembrie 2019.

Grădinița nr. 198 (fostul bloc C al Liceului Teoretic „Mihai Berezovski”) a fost preluat de Direcția educație. Aceasta va fi deschisă în anul viitor, fiind alocate pentru reparație 2,7 milioane de lei.

Un milion de lei a fost alocat pentru un bloc al Grădiniței nr. 112. Pentru a deschide blocul integral, autoritățile municipale vor aloca încă un milion de lei.

Totodată, nouă grădinițe vor fi deschise începând cu 3 septembrie, întrucât au fost finalizate lucrările efectuate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova. Este vorba de grădinițele nr. 145, nr. 26, nr. 157, nr. 6, nr. 78, nr. 7, nr. 44, nr. 49 și nr. 81.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.