Părinții vor putea să-și supravegheze copiii internați în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare
ȘtiriUtil pentru părinți

Părinții vor putea să-și supravegheze copiii internați în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare

Părinții vor avea permisiunea de a supraveghea copiii internați în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare. Minorii până la vârsta de trei ani vor fi însoțiți permanent de unul dintre membrii familiei. În cazul copiilor mai mari, accesul adulților va fi asigurat în funcție de posibilitățile instituției medicale. Măsurile sunt prevăzute în Regulamentul cu privire la accesul reprezentanților legali în secțiile de Reanimare și Terapie Intensivă, aprobat de Ministerul Sănătății.

Regulamentul prevede ca pacienții minori să fie însoțiți în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare de un reprezentant legal. Acesta poate fi unul dintre membrii familiei sau tutorele, în cazul în care copilul este orfan sau părinții sunt plecați din țară.

Reprezentantul legal va avea acces în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare și în afara programului de vizite, inclusiv în timpul nopții. În acest caz, va fi necesară permisiunea șefului secției, sau în lipsa acestuia, a medicului reanimatolog de gardă.

Reprezentantul legal va fi obligat, la intrarea în secție, să îmbrace un halat medical, o bonetă, o mască și să încalțe bahile. La prima vizită, acesta va primi echipamentul necesar din partea instituției medicale. De asemenea, personalul medical îi va oferi posibilitatea să-și dezinfecteze mâinile.

Reprezentantul legal va fi obligat să semneze un acord de confidențialite. Totodată, el își va asuma responsabilitatea să nu divulge informații despre starea de sănătate a altor pacienți și să nu facă imagini foto și video.

Personalul medical va refuza accesul în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare a reprezentanților legali beți, drogați, agresivi sau cu simptome de boală contagioasă. De asemenea, medicii vor putea interzice adulților să asiste la procedurile de resuscitare a copiilor.

Refuzul accesului în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare va fi oferit în formă scrisă, în decurs de 24 de ore. Regulamentul poate fi examinat AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.