Părinții nu vor mai fi nevoiți să strângă bani pentru cadourile de Anul Nou la grădiniță! Primăria Chișinău le va oferi gratuit
PreșcolarȘtiri

Părinții nu vor mai fi nevoiți să strângă bani pentru cadourile de Anul Nou la grădiniță! Primăria Chișinău le va oferi gratuit

Peste 30 mii de copii de la grădinițele din capitală vor primi cadouri la matineele de Crăciun și Anul Nou, oferite de Primăria Chișinău.

Mijloacele financiare în acest scop au fost identificate din economiile înregistrate la capitolul „alimentația copiilor”, în bugetul pentru anul 2019, și au fost achiziționate 30 825 de cadouri, în valoare de 719 mii de lei. Primăria Chișinău dă asigurări că economiile pentru alimentație s-au format ca rezultat al absenței copiilor la grădinițe, respectiv nu a fost afectată calitatea meniurilor celor mici.

Loturile de cadouri pentru matineele copiilor vor fi achiziționate de la diverși agenți economici. Dulciurile vor fi distribuite instituțiilor preșcolare până pe data de 20 decembrie curent, inclusiv în instituțiile unde matineele deja au avut loc.

Astfel, pentru sectorul Botanica sunt prevăzute cadouri pentru 8.070 de copii, Râșcani – 7.021 de copii, Ciocana – 6.016 copii, Buiucani – 5.205 copii și sectorul Centru – 4.513 copii. Toate cadourile sunt însoțite de certificate de conformitate.

Edilul capitalei, Ion Ceban, îndeamnă primarii din suburbii să identifice soluții similare, pentru a oferi cadouri picilor de la grădinițe, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.