Părinții, îndemnați să vină cu propuneri la proiectul privind vacanța de vară pentru grădinițe
Știri

Părinții, îndemnați să vină cu propuneri la proiectul privind vacanța de vară pentru grădinițe

Ministerul Educației îndeamnă părinții să își expună opinia privind durata vacanței de vară pentru grădinițe. Mai mult, atât ei, cât și societatea civilă pot înainta propuneri în următoarele 15 zile. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi dintre reprezentații Ministerului Educației și un grup de părinți.

Printre subiectele discutate în cadrul întrevederii se numără stabilirea vacanței de vară pentru grădinițe și creșe, durata sistării activității, necesitatea respectării prevederilor Codului Educației, Codului Muncii și altor acte legislativ-normative.

De asemenea, participanții la discuții au convenit să fie revizuit conținutul proiectului de Regulament, și anume: 

  • modificarea termenului fix de 42 de zile cu o perioadă care ar stabili vacanța de la un număr minim până la un număr maxim de zile;
  • obligativitatea conducătorului instituției de educație timpurie să consulte părinții, cu cel puțin 5 luni înainte durata și perioada vacanței de vară, iar procedura de consultare a părinților să fie clar descrisă în Regulament;
  • consultarea repetată a Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei privind durata vacanței de vară pentru instituțiile de educație timpurie.

Ministerul Educației accentuează că proiectul este la etapa de avizare la Ministerul Justiției și încă nu a intrat în vigoare. Cei interesați de proiect pot să-l găsească pe site-ul Ministerului Educației (edu.gov.mdla rubrica Transparență decizională.

Reamintim că peste 2.500 de părinți au semnat o petiție online în care își exprimă indignarea față de prevederile unui Regulament al Ministerului Educației, potrivit căruia activitatea grădinițelor va fi sistată timp de 42 de zile, în perioada vacanței de vară. La rândul său, Ministerul Educației a menționat că perioada de vacanță pentru copiii care merg la grădiniță va fi stabilită în urma consultării părinților și, pe durata sistării activității instituției, preșcolarii vor putea merge în instituțiile apropiate.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.