Skip to content Skip to footer

Părinții din Soroca, Orhei, Cimișlia, Cahul și Chișinău vor învăța cum să construiască relații bune cu copiii lor

Părinții din cinci regiuni ale Moldovei vor putea participa gratuit la ateliere de educație psihologică. Atelierele vor fi organizate în perioada 19–22 iulie, în cadrul proiectului moldo-elvețian „MENSANA”. 

Împreună cu psihologul și psihoterapeutul Camelia Dragomirescu (România), participanții vor avea ocazia să afle:

  • prin ce etape de dezvoltare psihologică trec copiii;
  • care e cheia unei comunicări eficiente în familie;
  • sfaturi și recomandări pentru situații dificile.

Atelierele „Cum să construim relații bune cu copiii noștri?” se vor desfășura conform următorului program:

  • ORHEI, 19 iulie, ora 17.00, Centrul de Tineret Orhei (str. Vasile Mahu, nr. 120), în colaborare cu Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Orhei și Centrul de Tineret Orhei.
  • SOROCA, 20 iulie, ora 10.00, Sala de ședințe a Direcției de Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca (str. Independenței, nr. 8), în colaborare cu Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Soroca.
  • CHIȘINĂU, 21 iulie, ora 11.00, iHUB (str. 31 August 1989, nr. 78).
  • SELEMET, CIMIȘLIA, 22 iulie, ora 10.00, sala Norge, Primăria s. Selemet, în colaborare cu Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Cimișlia și Primăria s. Selemet, r. Cimișlia.
  • CAHUL, 22 iulie, ora 17.00, Biblioteca publică pentru copii „Grigore Vieru” (Cahul, bd. Victoriei, 12a), în colaborare cu Centrul Comunitar de Sănătate Mintală Cahul și Biblioteca publică raională „Grigore Vieru”, Cahul.
[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]„Aceste ateliere de educație psihologică fac parte dintr-o platformă lansată în toamna anului trecut în cadrul proiectului nostru. Atunci am început să organizăm evenimentele Brunch pentru minte, inițial doar la Chișinău. Pe parcurs, am înțeles că informația validată științific despre sănătatea mintală este extrem de necesară în regiuni. De aceea, pentru prima dată, am decis să organizăm un maraton Brunch pentru minte în raioanele pilot ale proiectului MENSANA și la Chișinău. Mulțumim mult partenerilor locali și dnei Camelia Dragomirescu pentru că a acceptat această provocare”, a menționat Victoria Condrat, manager local al proiectului moldo-elvețian „MENSANA – Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”.[/dt_quote]

Camelia Dragomirescu este psiholog clinician, psihoterapeut, formator internațional MENSANA, cu o experiență bogată în terapiile pentru copii și adolescenți. După ateliere, participanții vor pleca acasă cu noi cunoștințe, precum și cu un set de broșuri informaționale despre dezvoltarea psihologică a copiilor și adolescenților, realizate în proiectul „MENSANA” de experți acreditați din România.

Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru înregistrare, completați chestionarul online: https://goo.gl/8dLBJF sau apelați 070400310

Proiectul moldo-elvețian „MENSANA – Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova“ este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, în conformitate cu necesitățile de reformare stabilite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Pe parcursul anilor 2014-2018, modelul comunitar de îngrijiri în sănătate mintală a fost testat și implementat cu succes în patru raioane-pilot: Soroca, Orhei, Cimișlia și Cahul.

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.