Părinții au învățat cum să aibă grijă de copil chiar din primele minute de viață, la Workshopul Ask a MOM
Bebeluș

Părinții au învățat cum să aibă grijă de copil chiar din primele minute de viață, la Workshopul Ask a MOM

Pregătirea pentru naștere, îngrijirea copilului din primele minute de viață, tratarea și prevenirea diferitor afecțiuni – acestea și alte teme au fost abordate în cadrul workshopului „Îngrijirea copilului”, organizat de cea mai mare comunitate online pentru mămici „Ask a MOM”.

„Am făcut o pauză și ne-am dorit să revenim în forță cu sfaturi practice pentru părinți. Acest eveniment a cuprins practic toate temele legate de copiii de diferite vârste. În calitate de speakeri au fost trei pediatri, un neurolog, un ORL-ist și un ortoped. Ei au abordat diverse teme, cum ar fi: îngrijirea nou-născuților, combaterea colicilor, alimentația la sân, îngrijirea cordonului ombilical, tratarea enterovirozelor și a virozelor etc. Nu a lipsit sesiunea de întrebări-răspunsuri, în cadrul căreia medicii au răspuns la orice întrebare parvenită din partea părinților”, a declarat fondatoarea „Ask a MOM”, Alicia Valcov.

Pediatrul Mihai Stratulat a explicat viitoarelor mămici cât de important este ca acestea să fie pregătite psihologic pentru naștere.

„Principalul meu sfat este ca viitoarele mămici să fie pregătite psihologic, deoarece durerile o să fie mari, dar cel mai important este copilul să se nască sănătos. Iar asta depinde foarte mult de mamă. De aceea, este binevenit ca și tatăl să asiste la naștere, deoarece el așa vede prin ce trece femeia și cum se naște copilul. Așa se va crea o legătură puternică și el va aprecia și mai mult femeia de lângă dânsul”, a precizat Mihai Stratulat.

Adrian Rotaru, medic neurolog, a vorbit despre cât de importantă este administrarea vitaminei D copilului.

„Vitamina D este administrată regulat. Dacă ați început să-i dați copilului, atunci trebuie să continuați să i-o dați. Mai mult, indiferent dacă trăiți într-o țară în care este foarte mult soare, asta nu înseamnă că nu trebuie să-i administrați vitamina D. Vitamina D3 ajută la sintetizarea calciului în organism și se recomandă să fie administrată până la vârsta de doi ani, perioadă în care alimentația este săracă în calciu. Dacă ați uitat să-i dați copilului vitamina, a doua zi nu trebuie să majorați doza, ci să o păstrați pe aceeași”, a spus Adrian Rotaru.

În timp ce speakerii explicau cum părinții să procedeze în anumite situații, mămicile ascultau cu mare atenție și își făceau notițe.

În cadrul evenimentului, părinții au putut să adreseze întrebări și să afle răspunsuri ample din partea specialiștilor prezenți. Totodată, pentru prima dată la evenimentele Ask a MOM, părinții și copiii au avut posibilitatea să beneficieze de o consultație personală gratuită din partea medicilor prezenți la eveniment.

Ecaterina Ursu consideră că și bunicile trebuie să fie informate cum să acționeze în anumite situații, de aceea a venit la eveniment împreună cu fiica și nepoțelul său.

„Mă interesează orice informație legată de copii. Consider că, în calitate de bunici, trebuie să cunoaștem orice lucru legat de sănătatea nepoțeilor noștri. Vreau să aflu cât mai multe, ca să știu cum să reacționez în anumite situații. Cred că nu doar părinții trebuie să fie informați, ci și bunicile, care sunt principalul ajutor al mămicilor. Astăzi, am reușit să adresez câteva întrebări de precizare, care mă făceau să fiu confuză, și medicii mi-au explicat clar cum trebuie să procedăm”, ne-a spus bunica.

Corina și Vitalie Jarcuță au venit la eveniment împreună cu fiica lor de un an și patru luni, Mia. Ei spun că evenimentele organizate de „Ask a MOM” sunt foarte utile pentru părinți.

„Am mai fost la asemenea evenimente, deoarece îmi place cum sunt organizate. Aceste evenimente sunt foarte utile pentru părinți, mai ales pentru cei care au primul copil. De fiecare dată, eu aflu foarte multe informații care mă ajută să reacționez corect în anumite situații legate de sănătatea copilului meu. De asemenea, la aceste evenimente am posibilitatea să adresez întrebări la care doresc să aflu răspuns. Chiar astăzi am întrebat medicii de aici despre unele aspecte care mă interesau și am reușit să aflu un răspuns amplu”, a menționat tânăra mămică.

La eveniment au fost și viitoare mămici.

„Sunt în așteptarea primului copil și am decis să vin la acest eveniment pentru a afla cum trebuie să îngrijesc copilul și cum să fac față anumitor situații. Această informație este foarte utilă pentru mine și voi ține cont de ea atunci când se va naște copilul”, a relatat Cristina Gheorghița.

Ca la orice eveniment organizat de Ask a Mom, toți cei prezenți au avut parte de cadouri oferite de parteneri. Totodată, cei mai norocoși au reușit să câștige la tombolă și alte premii, precum: vouchere în valoare de 300 de lei la clinica „Pediatrica”, diverse preparate recomandate de către Mihai Stratulat și pe care mămicile „Ask a MOM” le utilizează cu încredere, produse de la „Eurobiotic” și pastile homeopatice de la „Dental kids”.

Partenerii evenimentului:

P.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.