Până la 31 octombrie vă puteți alege medicul de familie şi instituţia medicală primară
Util pentru părinți

Până la 31 octombrie vă puteți alege medicul de familie şi instituţia medicală primară

Persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba, până pe data de 31 octombrie, medicul de familie şi instituţia medico-sanitară.

Dacă vă înregistrați pentru prima dată sau doriți să vă schimbați instituţia medicală şi/sau medicul de familie, va trebui să depuneți și să înregistrați cererea în instituţia aleasă, cu indicarea datelor de contact, inclusiv numerele de telefon mobil şi fix, adresa de e-mail.

Înregistrarea poate fi efectuată la o singură instituţie medico-sanitară primară şi este recomandat să selectați cea mai apropiată instituţie de locul de trai. Totuși, dacă optați pentru serviciile medicului de familie din instituţia ce deserveşte alt teritoriu, veți fi nevoiți să asigurați deplasarea echipei medicului de familie.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie. Asistenţa medicală primară va fi acordată conform noii cereri începând cu 1 ianuarie 2017, iar până la finele anului veți beneficia de asistenţă în cadrul instituţiei în care ați fost anterior înregistrat.

Medicul de familie poate fi schimbat în altă perioadă a anului doar în cazul în care vă schimbați locul de trai.

În context, puteți verifica pe site-ul cnam.md la ce medic de familie sunteți înregistrat, accesând rubrica „Verificarea înregistrării la medicul de familie”, cu introducerea codului numeric personal. Această informaţie poate fi solicitată şi la numărul de telefon 0 800 99999.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.