Ordin! Vacanța de toamnă NU va fi prelungită în acest an din cauza alegerilor prezidențiale
Știri

Ordin! Vacanța de toamnă NU va fi prelungită în acest an din cauza alegerilor prezidențiale

Sursa foto: tv8.md

Elevii și studenții care frecventează instituțiile de învățământ unde vor fi amplasate secții de votare pentru alegerile prezidențiale vor învăța online pe data de 2 noiembrie. Informația a fost confirmată pentru Suntparinte.md de către Valentin Crudu, șeful Direcției învățământ preuniversitar, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul a publicat, pe site-ul instituției, un Ordin care prevede că, în perioada 31 octombrie-2 noiembrie curent, va fi restricționat accesul elevilor/studenților și angajaților în instituțiile de învățământ.

Valentin Crudu ne-a explicat că, în urma consultării managerilor instituțiilor de învățământ, a fost luată decizia de a organiza online lecțiile pe data de 2 noiembrie, nu de a prelungi cu o zi vacanța de toamnă, pentru a nu obliga elevii și cadrele didactice să meargă sâmbătă la ore, cu scopul de a recupera ziua de luni.

Pe data de 2 noiembrie, spațiile care au fost amenajate ca secții de votare vor fi igienizate. În cazul celorlalte instituții de învățământ, procesul educațional se va desfășura în regim obișnuit.

Dintre cele 1.240 de instituții de învățământ general publice și private din țara noastră, în circa 900 vor fi amenajate secții de votare.

Statisticile privind situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din R. Moldova:

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 284, în timp ce 7.186 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 373 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 72 de persoane, alte 77 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, au fost testați pozitiv 52 de elevi, 35 de cadre didactice și 20 de reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 35 de grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 5-9 octombrie, 39 de studenți au fost testați pozitiv, 121 de studenți se află în autoizolare. 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 17. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane, în autoizolare se află 27.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, 1.096 și-au reluat activitatea. În prezent, 6 instituții și 18 grupe de copii se află în carantină. 4 copii au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, alți 453 de copii se află în autoizolare. 67 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. În autoizolare se află 107 cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, alte 92 se află în autoizolare.

Ministrul Igor Șarov a îndemnat elevii și cadrele didactice să evite în continuare aglomerările în școală, în curtea școlii și la intrarea în școală; să păstreze distanța fizică; să se spele frecvent pe mâini sau, după caz, să utilizeze soluțiile dezinfectante etc.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.