Ordin emis azi de Ministerul Educației: Cine va putea intra în instituțiile de învățământ din țară
Știri

Ordin emis azi de Ministerul Educației: Cine va putea intra în instituțiile de învățământ din țară

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Doar copiii, elevii, studenții și personalul angajat vor avea acces în instituțiile de învățământ din țară (grădinițe, școli, universități etc.). Totodată, atunci când va fi nevoie, administrația va permite accesul în instituții colaboratorilor Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și ai altor organe de control.

Un Ordin în acest sens a fost semnat astăzi de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Pe de altă parte, vor fi interzise accesul în instituțiile de învățământ al altor persoane și organizarea în cadrul instituțiilor de învățământ a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice etc.).

„Nerespectarea prevederilor prezentului ordin constituie abatere disciplinară și servește temei pentru tragerea la răspundere disciplinară a conducătorilor vinovați”, mai este menționat în Ordin.

Prezentul Ordin va fi aplicat doar pe perioada stării de urgență. În Republica Moldova, starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 30 septembrie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.