Orarul desfășurării testării pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului, sesiunea 2020
ȘcolarȘtiri

Orarul desfășurării testării pentru examenele de absolvire a gimnaziului și liceului, sesiunea 2020

By 25/03/2020 martie 29th, 2020 No Comments

Actualizare 27 martie, 2020. Desfășurarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilite pentru perioada 30 martie-11 aprilie, a fost amânată. Perioada de susținere a testelor va fi anunțată suplimentar.

Detalii citiți AICI.

Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor susține testele similare cu cele de la examen în perioada 30 martie – 10 aprilie curent. În acest an însă, elevii le vor primi în format electronic și le vor rezolva de acasă, dat fiind că accesul în instituțiile de învățământ este restricționat.

Scopul testării este de a determina gradul de pregătire a candidaților pentru examenele naționale. Ca rezultat, profesorul va identifica necesitățile elevilor și va ajusta, la necesitate, procesul de pregătire pentru promovarea cu succes a examenelor. Elevii nu vor fi apreciați cu note.

Elevii vor primi testele la ora 9:00, prin intermediul mijloacelor de transmitere a informației la distanță, în fiecare zi de desfășurare a testării. Ei urmează să rezolve independent și responsabil subiectele propuse, timp de 180 de minute (clasa a XII-a) și 120 de minute (clasa a IX-a), apoi să le transmită profesorilor pentru verificare.

La rândul lor, cadrele didactice vor verifica testele conform baremului de corectare, după care vor analiza cu elevii, prin intermediul tehnologiilor informaționale și comunicaționale, rezolvările itemilor și punctajul obținut de aceștia.

Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării poate fi accesat aici.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.