Siguranța familiei

„Oița s-a fotografiat fără blăniță” – un desen animat pe care trebuie să îl vizioneze fiecare adult și copil

Postat de august 22, 2017 No Comments

Tot mai multe persoane minore își filmează sau își fotografiază părțile corpului dezgolite, inclusiv și zonele intime. Este constatarea Centrului pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații (INI), care a depistat deja 11 cazuri de autoproducere a materialelor foto/video din categoria pornografiei infantile.

În context, oamenii legii au publicat un desen animat educativ în care apare „o oiță ce s-a fotografiat fără blăniță, pentru a fi îndrăgită de berbecul din ograda învecinată. Un berbec însă a găsit acea fotografie și a trimis-o la toți”.

Astfel, Poliția trage un semnal de alarmă în legătură cu pericolele pe care le ascunde acest fenomen și îndeamnă toți părinții, tutorii și educatorii să fie precauți şi să monitorizeze navigarea în siguranță a copiilor în spațiul virtual.

Abuzul sexual în copilărie este un eveniment extrem de traumatizant care poate schimba o persoană pentru toată viața, cauzând întreruperea dezvoltării emoționale, spirituale, intelectuale, sexuale și influențând negativ interesul social, iar persistența acestuia subminează valorile fundamentale ale societății moderne.

Pentru mai multe detalii cu privire la pericolele spaţiului virtual, puteţi accesa site-ul internetsigur.md. Pe site pot fi găsite inclusiv spoturi video, audio și postere promoționale, precum și legislația relevantă.

În cazul în care copilul dvs. a devenit victima unor astfel de acțiuni sau ați aflat un asemenea caz despre o altă persoană, sunați la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902  – Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau expediați un mesaj pe adresa de e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md.

Lasă un comentariu