„O oră pentru sănătate” – sesiuni de informare despre cele mai frecvente afecțiuni cronice
Știri

„O oră pentru sănătate” – sesiuni de informare despre cele mai frecvente afecțiuni cronice

Sursa foto: fundatiamedpark.md

O fundație din Moldova lansează proiectul de informare și promovare a sănătății „O oră pentru sănătate”. Proiectul este destinat publicului larg și, în mod special, persoanelor sau rudelor persoanelor cu diagnostic de boli cardiace, vasculare, diabet – pacienți care fac parte din grupurile de risc și pentru alte afecțiuni.

Pacienții cronici, care urmează tratamente pe termen lung, periodice sau permanente, deseori, au tendința să le amâne, să le întrerupă sau să le neglijeze. Totodată, tratamentul unui diagnostic cronic presupune nu doar administrarea medicamentelor, ci și schimbarea stilului de viață, adoptarea unui regim alimentar special. De aceea, informarea și educarea corectă a pacientului pot avea un impact semnificativ asupra evoluției bolii și pot preveni afecțiuni mult mai grave în timp.

Informații practice, din surse veridice

Proiectul „O oră pentru sănătate” este realizat cu susținerea unei echipe de medici care cunoaște cele mai actuale practici disponibile în lume. În fiecare zi apar noi studii despre eficiența tratamentelor, noi ghiduri, protocoale și scopul medicilor noștri este să le urmărească pentru a le aduce la cunoștința pacientului, în beneficiul său.

Într-o epocă cu acces nelimitat la informații, deseori contradictorii, asigură-te că alegi sursele corecte!

Cele mai grave afecțiuni pot fi prevenite!

Atunci când boala este depistată prea târziu, se acutizează sau se transformă într-o urgență medicală este cel mai mare regret al pacienților și al medicilor. Studiile arată că majoritatea bolilor cardiovasculare pot fi prevenite, complicațiile diabetului pot fi evitate și multe alte afecțiuni pot fi depistate timpuriu și tratate cu succes, dacă suntem atenți la semnalele organismului.

O oră pentru sănătatea ta

Sesiunile de informare din cadrul proiectului „O oră pentru sănătate” vor fi structurate astfel încât să includă informații despre cele mai răspândite patologii cu care se confruntă populația, într-o manieră cât mai simplă prin exemple practice și pe înțelesul tuturor.

Rezervă-ți, lunar, o oră în fiecare a doua zi de miercuri, de la 15.00, pentru a fi informat/ă despre susținerea sănătății tale și a celor dragi.

Cum poți participa?

Sesiunile de informare se vor desfășura online în perioada pandemiei și vor fi publicate pe pagina de Facebook a Fundației Medpark.

O oră poate face diferență considerabilă pentru starea sănătății tale și a celor dragi. Investește-o corect! Abonează-te gratuit la aceste evenimente!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.