O nouă investigație: Șamponul „Johnson’s baby” conține formaldehidă şi azbest, care sunt cancerigene
Siguranța familieiȘtiri

O nouă investigație: Șamponul „Johnson’s baby” conține formaldehidă şi azbest, care sunt cancerigene

Șamponul „Johnson’s baby”, unul dintre cele mai populare produse de îngrijire pentru copii, conține formaldehidă şi azbest, ambele considerate cancerigene. Cel puțin, asta arată investigațiile de laborator efectuate de Organizația de Control al Drogurilor de la Rajasthan (India).

Instituția a anunțat că au fost depistate „ingrediente dăunătoare” în mostrele prelevate din două loturi de șampon „Johnson & Johnson baby”, respectiv produsele au picat testul de calitate. Se întâmplă la doar câteva luni după ce autoritățile indiene au inițiat o anchetă privind prezența azbestului în pudra pentru copii, de la aceeași companie, scrie indianexpress.com.

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”big” animation=”none” background=”plain”]Formaldehida este una dintre cele mai vechi substanțe chimice folosite în industrie, pentru obținerea rășinilor, fabricarea plăcilor de lemn, a echipamentelor sportive, încălțămintei, componentelor pentru autovehicule etc.

Azbestul este un minereu din care sunt produse piese și țesături neinflamabile și izolatoare. În 2005, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că aproximativ 125 de milioane de persoane din întreaga lume au fost expuse la azbest la locul de muncă, în ciuda legăturilor cunoscute ale acestui minereu cu cancerul și alte boli pulmonare.[/dt_quote]

Anterior, agenţia de presă Reuters a realizat o investigație care a scos la iveală faptul că pudra de talc pentru copii, produsă de compania „Johnson & Johnson”, conține azbest, care poate provoca diverse boli, inclusiv cancerul. Mai mult, respectiva companie ar fi știut despre substanțele nocive din produsele de pe piață.

De cealaltă parte, compania respinge acuzațiile.

„Produsele noastre sunt sigure și procesul de asigurare a calității este unul dintre cele mai riguroase din lume, respectând sau depășind standardele de siguranță în fiecare țară în care produsele noastre sunt vândute. Johnson & Johnson activează în deplină conformitate cu cerințele actuale de reglementare indiene și cu standardele pentru fabricarea și testarea tuturor produselor noastre”, a menționat purtătorul de cuvânt al companiei, pentru express.co.uk.

Johnson‘s a declarat, la sfârșitul lunii februarie, că a reluat producția de pudră de talc pentru bebeluși, după ce testele guvernamentale au stabilit că nu există azbest în produs.

În prezent, compania este implicată în câteva mii de procese sub acuzația că produsele realizate conțin substanțe cancerigene. Circa 13.000 de persoane au dat în judecată compania, susținând că produsele respective le-au provocat cancer.

Citiți și:

Investigație: Pudra pentru copii de la „Johnson & Johnson” conține azbest. Compania știa despre această încălcare

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.