O nouă generație de manuale! Copiii din clasa I vor primi gratuit, în acest an, nu doar Abecedarul
ȘcolarȘtiri

O nouă generație de manuale! Copiii din clasa I vor primi gratuit, în acest an, nu doar Abecedarul

Copiii din clasele I și a II-a vor primi, în anul de studii 2019-2020, generații noi de manuale – altă ediție de manuale pentru toate disciplinele. Totodată, noul curriculum va pune accent pe învățarea interactivă, prin sarcini, experiențială, cea algoritmizată etc. Anunțul a fost făcut de Angela Cutasevici, secretara de stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul Forumului educațional pentru părinţi „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!”. 

„Abecedarul nu va fi doar un simplu abecedar cu imagini și texte, ci va fi unul interactiv, unde copilul va putea să realizeze sarcinile de învățare chiar în el. Noi vom oferi și caietul de caligrafie – de învățare a scrisului. Setul va avea patru componente – abecedarul și caietul de caligrafie. Acest set, alcătuit din patru componente (pentru semestrul unu și semestrul doi), va fi oferit gratuit. De asemenea, elevii vor primi manuale de matematică, educație moral-spirituală și altele, toate noi”, a menționat secretara de stat.

Mai mult, Angela Cutasevici susține că, în clasa I, vor avea loc activități transdisciplinare, unde copiii vor avea parte de o altfel de învățare. Aceștia vor ieși din spațiul școlar, vor face educație muzeistică, artistică etc.

Forumul „Hai cu noi în clasa I, dragi părinți și scumpi copii!” a fost organizat, pentru prima dată în acest an, la iniţiativa şefei Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guţu. Astfel, responsabilii din educație au dorit să informeze părinții despre aspectele obligatorii de pregătire a copiilor pentru școală.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.