Număr în scădere! Un singur deces și alți 76 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19
Știri

Număr în scădere! Un singur deces și alți 76 de moldoveni au fost diagnosticați cu COVID-19

Sursa foto: Aradon.ro

Alte 76 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, din totalul de 199 de probe procesate. Toate cazurile sunt de transmitere locală. Bilanțul în țara noastră constituie, în prezent, 2.548 de cazuri.

Totodată, a fost înregistrat un nou deces. Este vorba despre un bărbat de 47 ani, din Ceadîr-Lunga. Bărbatul a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 14 aprilie, în stare extrem de gravă. Diagnostic final: pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Boală renală cronică.

Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 21 de persoane. În total, 478 de persoane au fost tratate. În total, 635 de lucrători medicali au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care 47 s-au tratat.

Începând cu ziua de azi, 20 aprilie, satul Brînzeni din raionul Edineț a fost plasat în carantină pentru următoarele 14 zile.


Aseară, 19 aprilie, a aterizat avionul din China, care a transportat lotul de echipamente de protecție individuală – 196 de mii de ecrane de protecție (viziere), 100 500 de respiratoare, inclusiv 80 de mii de teste, achiziționate din sursele fondului de asigurări obligatorii de asistență medicală.

Testele conțin 80 de mii de kituri de amplificare, 80 de mii de kituri de extracție și 50 de mii de kituri pentru prelevarea probelor de la pacienți. Testele vor fi utilizate în cadrul laboratoarelor ANSP din Chișinău, Bălți și Cahul.


Vă îndemnăm să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.