Nu am viză de reședință în municipiul Chișinău. Cum să-mi înscriu online copilul în clasa I?
ȘcolarȘtiri

Nu am viză de reședință în municipiul Chișinău. Cum să-mi înscriu online copilul în clasa I?

Sursa foto: chisinau.md

Părinții care nu dețin viză de reședință în municipiul Chișinău pot să-și înscrie online copilul în clasa I în cea de-a doua etapă (17 iunie – 29 august), atunci când are loc completarea locurilor rămase disponibile.

Șefa Direcției educație, Rodica Guțu, a menționat pentru Suntparinte.md că, în prima etapă, pot fi înscriși doar copiii care au viză de reședință în Chișinău și urmează să studieze în instituția de învățământ din districtul școlar conform adresei de domiciliu. Cererea poate fi depusă la o singură instituție, nicidecum la două instituții concomitent.

În cazul în care părinții nu dispun de viză de reședință, aceștia își vor putea înscrie copiii în clasa I, în etapa a doua, și vor anexa documentul care confirmă locul de ședere în districtul arondat (Contractul de vânzare-cumpărare, Certificatul de componență a familiei eliberat de Președintele asociației locatarilor, Contractul de investiții, Contractul de chirie autentificat la notar etc.), împreună cu fotocopia buletinului de identitate al părintelui/actul de tutelă și fotocopia certificatului de naștere al copilului).

Înscrierea în etapa a doua va fi valabilă și pentru părinții care nu dispun de astfel de contracte. În cazul în care nu vor mai fi locuri disponibile în districtul școlar conform adresei de domiliciu, aceștia vor putea depune actele de înscriere la instituțiile de învățământ din alte districte școlare, în limita locurilor disponibile.

În context, Rodica Guțu ne-a asigurat că nu au fost înregistrate cazuri când copiii nu au fost școlarizați din cauza lipsei vizei de reședință. Până la această oră, pe platforma escoala.chisinau.md au fost înregistrate 4.462 de cereri. Dintre ele, 1.453 au fost deja acceptate.

Dacă întâlniți dificultăți, contactați directorii instituțiilor de învățământ sau Call center la numărul de telefon 022-20-16-09. Înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Amintim că, de la 1 aprilie curent, părinții din municipiul Chișinău își pot înscrie online copilul în clasa I. Primăria a lansat platforma online escoala.chisinau.md, disponibilă atât pentru copiii din capitală, cât și pentru cei din suburbii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.