PreșcolarȘtiri

Noutate pe platforma egradinita.md: Au fost lansate un Centru de apel și o adresă electronică

Postat de mai 10, 2018 No Comments

Părinții care întâlnesc dificultăți la înscrierea copiilor în grădinițe sau care doresc să anunțe autoritățile despre anumite probleme o pot face prin intermediul unui apel sau al unui mesaj pe adresa de e-mail. Autoritățile municipale au lansat în această săptămână un Centru de apel și o adresă electronică pentru acest proiect.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că părinții vor putea apela la numărul de telefon 022 23 52 84, precum și scrie pe adresa egradinita@pmc.md.

„Eliminăm o altă barieră de comunicare cu părinții, și anume lipsa de informare referitor la acest serviciu municipal”, a menționat primarul interimar.

[dt_quote type=”pullquote” layout=”right” font_size=”big” animation=”none” size=”1″]Totodată, în toate troleibuzele și autobuzele municipale va fi difuzat un spot publicitar despre egradinita.md. Platforma va fi promovată și pe LED-urile din oraș, precum și la câteva posturi de radio.[/dt_quote]

Menționăm că, începând cu septembrie 2017, părinții își pot înscrie online copiii la grădinițele din Chișinău, prin intermediul platformei egradinita.md. Pentru înscrierea copilului în lista pentru grădiniță, consultaţi GHIDUL utilizatorului. Cei care nu au primit niciun răspuns în decurs de o oră sunt rugați să se înscrie repetat cu adresa de e-mail corectă.

Din ianuarie 2018, și eliberarea trimiterilor în instituțiile de educație timpurie este efectuată online, conform districtului și locurilor disponibile afișate.

Părinții pot raporta cazurile de abuz la înregistrarea copilului în grădinițe sau pe parcursul frecventării instituției de învățământ preșcolar. Pe platforma egradinita.md a fost introdusă o secțiune cu denumirea „Raportează abuz”, unde părinții trebuie să completeze un formular în care să menționeze problema cu care se confruntă.

Vezi și:

Înscrierea la grădiniță: Care copii au prioritate și când aceasta este valabilă

Lasă un comentariu