Noul meniu din grădinițe: Carne de vită, de curcan și de pui. Conopida și broccoli - o dată pe săptămână
PreșcolarȘtiri

Noul meniu din grădinițe: Carne de vită, de curcan și de pui. Conopida și broccoli – o dată pe săptămână

Sursa foto: chisinau.md

Începând de astăzi, 1 decembrie, în toate creșele și grădinițele din Chișinău va fi implementat noul meniu-model unic, sezonul iarnă-primăvară. Acesta a fost publicat pe site-ul Direcției generale educație, tineret și sport Chișinău.

Meniul a fost întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) din cadrul Direcției, cu recomandările specialiștilor nutriționiști de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Dintre fructe proaspete se regăsesc: merele, perele, strugurii, portocalele și bananele.

Ce ține de conopidă și broccoli, despre care anterior primarul Ion Ceban a menționat că sunt aruncate la gunoi, pentru că copiii nu le consumă, Direcția a decis ca, într-o săptămână, să fie inclusă o singură dată salata cu broccoli și ardei dulce, în timp ce în altă săptămână – salată din conopidă și legume.

Cu referire la bucatele din carne, în meniu au fost incluse pârjoale din carne de vită, gulaș din carne de curcan, perișoare din carne de pui, pilaf cu carne de curcan. În schimb, terciurile se regăsesc în fiecare zi.

Meniul integral îl găsiți AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.