Noi date oferite de Ministerul Educației: Peste 8.600 de elevi și 457 de cadre didactice se află în autoizolare
Știri

Noi date oferite de Ministerul Educației: Peste 8.600 de elevi și 457 de cadre didactice se află în autoizolare

Sursa foto: Economica.net/Foto-simbol

În prezent, 247 de elevi din întreaga țară au fost testați pozitiv cu COVID-19, în timp ce 8.672 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. Totodată, 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

În autoizolare se află 457 de cadre didactice. Au contractat noul virus și 50 de reprezentanți ai personalului nondidactic și auxiliar. Alte 95 de persoane se află în autoizolare.

Din cele 1.240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 12 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei, precum și 291 de clase.

În perioada 21-27 septembrie, în învățământul profesional tehnic, 14 elevi au fost testați pozitiv cu noul Coronavirus, precum și 19 cadre didactice și 8 reprezentanți ai personalului nondidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, 35 de studenți au fost testați pozitiv cu COVID-19, alți 61 de studenți se află în autoizolare. 20 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 19. Șapte cazuri de infectare au fost depistate în rândul personalului nondidactic și auxiliar, în autoizolare se află alte 8 persoane.

Ce ține de reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ, ministrul Igor Șarov a subliniat că noile modificări nu reprezintă o relaxare a măsurilor de prevenire a COVID-19, ci oferă instituțiilor de învățământ posibilitatea să-și reorganizeze spațiile școlare astfel încât un număr mai mare de elevi să poată frecventa școala în regim fizic.

Amintim că distanța fizică dintre elevi în cadrul instituțiilor de învățământ a fost modificată. Fiecare elev/student va ocupa zilnic acelaşi loc în bancă/masă la o distanţă de cel puţin 1 m faţă de ceilalţi (în faţă spate şi lateral), nu 1.5 m, cum era până acum.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.