Neglijența părintească face victime! Apelul șefului Inspectoratului General al Poliției
Siguranța familieiȘtiri

Neglijența părintească face victime! Apelul șefului Inspectoratului General al Poliției

„Aveți grijă de copiii dumneavoastră!”. Este apelul șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, făcut în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Pînzari, de la începutul verii au avut loc mai multe incidente cu implicarea copiilor lăsați fără supraveghere de către părinți.

Astfel, la 11 iunie, o fetiță de trei ani, din Leova, a decedat după ce s-a înecat într-o râpă cu nămol. Mama o lăsase lângă magazinul unde intrase să facă cumpărături. O zi mai târziu, a avut loc un alt caz tragic. Un copil de doar doi ani a decedat, după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc aflat pe strada Nicolae Testemițanu din capitală.

În alte două cazuri, un copil din Hîncești și-a împușcat degetul, iar un copil de trei ani a căzut de la înălțime și, în prezent, se zbate între viață și moarte.

„Apelez către populație, către cetățenii care sunt părinți, care au împuterniciri de a avea grijă de alți copii, să ia atitudine de ceea ce spun și să întreprindă măsuri pentru siguranța copiilor. Fenomenul are legătură strânsă cu vacanța. Stimați părinți, aveți grijă de copii, de armele și medicamentele pe care le păstrați. Suntem în sprijinul societății, dar fără suportul părinților, al societății, nu putem asigura securitatea pe deplin”, a declarat Pânzari.

Ia aminte: Neglijența părintească face victime! 

Sursa foto: images.wisegeek.com

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.