Moldoveanca Maria Godoroja, în finala prestigiosului concurs „Детская Новая Волна”
Util pentru părinți

Moldoveanca Maria Godoroja, în finala prestigiosului concurs „Детская Новая Волна”

Tânăra moldoveancă Maria Godoroja, în vârstă de 12 ani, a ajuns în finala concursului „Детская Новая Волна”, care se desfășoară în orașul Ialta. Din cei peste 90 de concurenți care au participat în semifinala concursului, au fost selectați doar 11 copii. Astfel, Maria va evolua alături de copii din Rusia, Armenia, Belarus, Germania, Israel, Franța etc.

Prestigiosul concurs se va desfășura în perioada 31 mai – 1 iunie, la Tabăra internațională de odihnă „Artek”. Maria este însoțită la Ialta de profesoara ei de canto, Rodica Roșioru, cu care face lecții de un an și jumătate. În prezent, au loc repetițiile pentru marea finală.

„Repetițiile se desfășoară intens, câte 8-9 ore pe zi. Copiii repetă piesele, fiecare mișcare și gest la cameră. Este ceva diferit de concursurile la care am participat până acum. Totul este bine organizat, activitățile au loc conform unui program bine stabilit, iar echipa de organizatori este formată din profesioniști”, ne-a povestit Rodica Roșioru.

Pentru marea finală Maria a pregătit două piese, recomandate de organizatorii concursului – „Melancolie” (în limba română) și „Музыки осталось мало” (în limba rusă) din repertoriul interpretei Анжелика Варум.

„Ce-i drept, la început ne-am mirat de piesele alese de organizatori, însă ei au argumentat alegerea prin faptul că acestea ar evidenția competențele Mariei. Ea este o fetiță talentată și a reușit într-un timp relativ scurt să obțină multe performanțe, se descurcă destul de bine și ia aminte la ceea ce îi spune regizorul. Îmi place că participanții, deși sunt rivali la concurs, dincolo de scenă au devenit prieteni, nu simt invidie, își dau sfaturi unii altora și comunică mult”, adaugă mentorul Mariei.

Finaliștii concursului vor fi evaluați de un juriu riguros și bine calificat, din care fac parte: Игорь Крутой, Лев Лещенко, Сергей Лазарев, Филипп Киркоров, Николай Басков etc.

Cât ține de șansele de câștig ale Mariei, mentorul său ne-a spus că „participanții sunt puternici și toți merită să câștige. Faptul că am ajuns aici, că suntem în finală e o mare realizare”.

Organizatorii susțin că reprezentanta Moldovei impresionează prin flerul său, prin alura de prințesă și expresivitate. „Maria știe ce cântă, are o maturitate absolut necaracteristică pentru vârsta ei în ceea ce face”, a menționat unul dintre organizatorii concursului.

Maria Godoroja este elevă la Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici”. Ea a adunat în palmaresul său mai multe premii, printre care: Premiul Mare la concursul „Золотой голос России” (2016), Premiul Mare la Festivalul „Viva Allegria” și Premiul Mare la Festivalul „Constelația necunoscută” (România, 2016).

Concursul Internațional „Детская Новая Волна” este la cea de-a X-a ediție.

Suntparinte.md îi urează succes!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.