Ministerul a decis! Părinții nu vor mai fi fotografiați la externarea din maternitate
Știri

Ministerul a decis! Părinții nu vor mai fi fotografiați la externarea din maternitate

By ianuarie 17, 2018 No Comments

În centrele perinatale din țară vor fi amenajate spații speciale unde părinții își vor putea organiza individual evenimentul de externare. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Responsabilii de la Minister susțin că s-au autosesizat din relatările mai multor mămici pe rețelele sociale, în legătură cu prestarea serviciilor foto și video de către agenți economici privați, în cadrul Institutului Mamei și Copilului și Spitalului Clinic Municipal nr.1.

În acest sens, Ministerul a solicitat instituțiilor vizate informații cu privire la modalitatea de externare a femeilor din maternitate. Astfel, s-a constatat că există acest gen de servicii în cadrul instituțiilor menționate, doar că acestea au fost instituite la cererea părinților, motivând că nașterea unui copil este un eveniment important pentru mamă, cuplu, familie, rude etc.

Ministerul a cerut tuturor conducătorilor centrelor perinatale să amenajeze un spațiu special care va fi oferit gratuit părinților pentru organizarea individuală a evenimentului de externare.

În context, Institutul Mamei și Copilului a anunțat astăzi că s-a conformat solicitării și nu a prelungit contractul cu agentul economic care presta servicii de externare solemnă:

„Începând cu 2018, în cadrul IMC nu își desfășoară activitatea nici un agent economic a cărui specific de activitate este cea menționată anterior. În luna decembrie a fost semnat actul de predare-primire, în legătură cu expirarea contractului de locațiune, iar spațiul închiriat a fost predat instituției”.

În cazul Spitalului Clinic Municipal nr.1, Ministerul a adresat o scrisoare Consiliului Municipal, care este în calitate de fondator, să ia în calcul aceleași recomandări.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.