Metode simple prin care să crești imunitatea copilului la grădiniță
Preșcolar

Metode simple prin care să crești imunitatea copilului la grădiniță

Până la vârsta de doi-trei anișori, copiii intră în contact doar cu membrii familiei. Situația se schimbă odată ce prichindelul merge la o creșă sau o grădiniță. Atunci, micuții tind să se îmbolnăvească mult mai des. „Dacă unul din grupă este răcit, în câteva zile jumătate vor avea aceleași simptome”, se plâng părinții.

În context, medicul de familie Vitalie Musca ne explică dacă acest fenomen al îmbolnăvirilor frecvente este periculos sau nu.

„Un copil aflat într-o colectivitate se poate îmbolnăvi de 3-5 ori pe an și acesta e un indicator normal. Astfel, crește rezistența organismului. Dacă numărul de îmbolnăviri depășește cifra 8, atunci este nevoie să intervenim”, a declarat medicul.

Specialistul are câteva recomandări pentru a spori imunitatea copiilor la grădiniță:

„O alimentație echilibrată, bogată în legume și fructe, vor asigura nevoia de vitamine. Sunt binevenite vacanțele la mare, unde copilul poate să respire aerul sărat și să meargă cu tălpile pe nisipul fierbinte. De asemenea, este bine ca preșcolarul să doarmă aproximativ 10 ore pentru a nu fi sensibil la îmbolnăviri. Nu trebuie omise nici activitățile fizice, ieșiți împreună la aer liber și mergeți cu bicicleta, plimbați-vă, jucați-vă etc.”, menționează medicul.

Pentru copiii ce se îmbolnăvesc des, medicul de familie recomandă suplimente de vitamine și minerale, iar în cazuri mai grave vor fi administrate tratamente cu medicamente imunomodulatoare.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.