Matineele de 8 martie vor fi organizate în grădinițe, însă fără prezența părinților
PreșcolarȘtiri

Matineele de 8 martie vor fi organizate în grădinițe, însă fără prezența părinților

Matineele de 8 martie în grădinițele din Chișinău vor fi organizate conform programului, însă fără prezența părinților. Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport Chișinău, a comunicat pentru Suntparinte.md că prevederea „limitarea organizării diverselor manifestări în masă”, din Ordinul emis de DGETS, se referă la școli, nu la grădinițe.

„Prin Ordinul respectiv, matineele nu sunt nici amânate, nici anulate. Acestea se vor desfășura la decizia directorului și a cadrelor didactice. Doar am interzis accesul părinților în cadrul acestor activități.

Recomandăm directorilor instituțiilor de educație timpurie (creșe și grădinițe) să limiteze accesul persoanelor străine în instituție, precum și la aceste matinee. Este o situație în care trebuie să punem accent pe viața și sănătatea copiilor. La matinee vor participa cadrele didactice și copiii din grupă”, a menționat Andrei Pavaloi.

În contextul agravării situației epidemiologice din țara noastră, Direcția recomandă următoarele:

  • depistarea precoce a copiilor bolnavi sau cu manifestări îngrijorătoare, însoțirea lor la cabinetul medical;

  • intensificarea măsurilor de igienizare, folosirea detergenților și a soluțiilor biodistructive, aerisirea încăperilor (inclusiv în blocurile sanitare);

  • interzicerea exercitării funcțiilor de serviciu personalului cu simptome de gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI);

  • informarea copiilor, părinților și colaboratorilor despre profilaxia gripei, a infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare și a infecțiilor respiratorii acute severe, precum și despre Coronavirusul de tip nou;

  • crearea condițiilor de igienă personală a copiilor/elevilor și personalului, inclusiv spălatul mâinilor cu apă și săpun.

Amintim că ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a semnat ieri un Ordin prin care interzice organizarea deplasărilor și călătoriilor în afara țării pentru elevi, studenți și angajații din instituţiile de învățământ.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.