Știri

Mamele și copiii de la Centrul Maternal al Diaconiei au primit produse de igienă și bani pentru următoarele trei luni

Postat de ianuarie 16, 2019 No Comments

Pentru al optulea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a desfășurat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Ca rezultat al acțiunilor din cadrul campaniei, au fost colectate produse de igienă și fonduri pentru un trimestru de activitate a Centrului Maternal.

Scopul campaniei a fost susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, asistate în programul „În braţele mamei”. Toţi cei care au fost sensibilizaţi de istoriile de viaţă difuzate în timpul campaniei au avut posibilitatea de a le sprijini prin acţiuni, precum: târguri de caritate, donaţii online, achiziţionarea felicitărilor realizate de voluntari, colete cu produse de igienă etc.

În acest an, mai multe echipe au venit cu inițiative de organizare a evenimentelor dedicate cauzei campaniei. Astfel, prin caravane de Crăciun, colete de fonduri în echipă și diverse acțiuni creative, donatorii au transmis bucuria sărbătorilor de iarnă mămicilor și bebelușilor din Centrul Maternal.

Campania a culminat cu talk–show-ul național „În braţele mame” în cadrul căruia au fost analizate, cu partenerii Diaconiei, problemele cu care se confruntă mamele care îngrijesc copii mici, în special mamele orfane, minore, precum și soluţiile oferite în susţinerea acestor cazuri.

„Pe tot parcursul campaniei, zilnic, la ușa Centrului Maternal au ajuns copii sau adulți care au adus daruri pentru beneficiarii programului. Datorită implicări fiecăruia, am reuşit să acumulăm resurse valoroase care ne vor ajuta să susţinem cât mai mulţi copii. Pentru mămicile noastre, aceste gesturi de bunătate se transformă în locul cald și sigur în care își pot crește pruncii alături. Vom continua să oferim asistență complexă celor care ne vor cere ajutor și avem alături susținerea donatorilor pe parcursul întregului an”, a menționat Mihaela Belei, coordonatoarea programului „În brațele mamei”.

În context, Diaconia mulțumește tuturor celor care au făcut voluntariat sau au donat la evenimentele organizate în Chişinău, Atena (Grecia), Rho și Ravena (Italia), Copenhaga (Danemarca).

Din 2010 până în prezent, peste 110 copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure etc.) care primesc asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.

Cei  care doresc să susțină campania o pot face în continuare printr-o donație online AICI.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.