Mamele de la „Pune umărul” au depus la Primărie petiția privind problema trotuarelor stricate
Copil micȘtiri

Mamele de la „Pune umărul” au depus la Primărie petiția privind problema trotuarelor stricate

Zeci de părinți s-au alăturat astăzi mișcării „Pune umărul” și au înregistrat la Primăria municipiului Chișinău petiția „Vrem trotuare accesibile pentru părinții cu copii mici”.

Mișcarea a luat naștere în decembrie 2015, la inițiativa a cinci mame din Chișinău, pentru care plimbatul copiilor cu cărucioarele a devenit o adevărată provocare. Potrivit organizatorilor, deocamdată petiția a fost semnată de peste 2.000 de părinți, dintre care 1.000 pe hârtie și 1.000 online.

mame1Evenimentul de astăzi a început în fața Muzeului de Istorie din centrul orașului. Mamele au venit cu cărucioare, demonstrând încă o dată că majoritatea trotuarelor din capitală sunt stricate, iar bordurile – prea înalte.

„Înainte de a deveni părinți, nu observam starea trotuarelor din oraș. Odată ce am devenit mamă, am realizat că starea trotuarelor este deplorabilă. De exemplu, nu se poate coborî în subterană cu căruciorul. Pentru a ajunge din punctul A în punctul B, trebuie să-mi planific din timp tot traseul”, explică Nata Levițchi, una dintre organizatoare.

Evenimentul a fost susținut și de câteva persoane cu nevoi speciale, precum și de bicicliști. Aceștia au reafirmat cât de importante sunt trotuarele amenajate, pistele și rampele de acces construite corect.

În pofida căldurii de afară, mamele cu micuții au pornit în marș pașnic până la Primăria Chișinău. Acolo, părinții au depus și au înregistrat petiția semnată.

„Pe lângă Primărie, vom înregistra petiția și la cele cinci preturi sectoriale”, a continuat Nata.

Potrivit petiției, părinții solicită Primăriei convocarea unui grup de lucru care să aibă drept misiune identificarea și repararea porțiunilor de trotuare prioritare.

Mai mult decât atât, semnatarii au cerut de la primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, toate informațiile despre cheltuielile din bugetul municipiului în 2015 și 2016 destinate reabilitării trotuarelor.

Organizatoarele așteaptă un răspuns din partea autorităților locale în termen de 30 de zile. Petiția poate fi vizualizată pe petitieonline.com sau pe primariamea.md.

mame2

mame3

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.