Luptător, pozitiv și înțelept - principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu
Util pentru părinți

Luptător, pozitiv și înțelept – principalele caracteristici ale copilului din zodia Leu

Suntparinte.md continuă seria articolelor despre principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie. Astăzi vă prezentăm principalele caracteristici și trăsături de personalitate ale copilului din zodia Leu, conform astrologului din România Maria Sârbu.

Cel mai răsfățat și cu personalitate, copilul Leu are nevoie de părinți pozitivi și de multe jucării, bucurii și atenție. Probabil, poate fi catalogat unul dintre cei mai naturali copii. Totodată, acesta poate fi în egală măsură curajos și fricos.

Este adesea răsfățat de viață și nu întotdeauna ușor de crescut. El îți solicită grija prin temerile lui și are nevoie de dragostea părinților. Poate fi mofturos, însă faptul că solicită căldura și atenția ta nu este un moft, ci o necesitate. Dacă nu va primi protecția sau atenția ta, va crește cu sensibilitate și temeri, se va dezvolta anxios sau panicos. Adesea este un copil înțelept și te poate surprinde cu înțelepciunea lui, însă nu este neapărat și cuminte sau liniștit. Când este neglijat, protestează.

Copilul Leu își dorește prieteni, dar nu vrea frați, învață să dăruiască atât cât dorește și doar cui vrea, este vesel și pozitiv, plin de idei și caută confirmarea ta, așteaptă să fii mândru de el și la fel de pozitiv.

Decât să îl cerți, mai bine îl înveți, căci adesea este atent și se autoeducă. Este un copil care va deveni un luptător puternic dacă nu îl frustrezi.

Atât băiețeii, cât și fetițele au nevoie de încurajări și confirmări pentru a crește puternici și siguri de sine. Dacă vrei să îi cerți sau să le faci observație, nu trebuie să o faci în public și să nu insiști pe un anumit subiect mai mult timp. Își recunosc greșelile, însă, dacă vei insista, le vei inspira lipsă de încredere și îi poți depersonaliza.

Fetițele Leu sunt apropiate de tați, pot fi mai băiețoase, dacă mămica nu se ocupă suficient de implementarea feminității sau dacă este mai masculină. FetițeleLeu au nevoie să fie puternice, îl vor urma pe tată și vor învăța de la el multe lucruri. Sunt încăpățânate, dar și alintate și nu vor să dezamăgească.

Băiețeii Leu sunt și ei vânători de atenție din partea tatălui și foarte activi. De modelul și exemplul tatălui va depinde maturitatea lor ulterioară și puterea personalității lor. Dacă tatăl este distant sau absent în educația copilului, atunci băiatul Leu va deveni un matur demonstrativ și lipsit de pragmatism, va lupta să supraviețuiască și se va simți lipsit de susținere.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Ai nevoie să fii expansiv, să îi oferi ceea ce este mai bun, mai scump, mai frumos, mai valoros, să îi arăți cât merită și pentru ce, să îl premiezi. Mămica are, de regulă, rolul de protector și tăticul este cel care îl motivează, în funcție de educație, dar mai ales în funcție de exemplul pe care îl oferă.

Copilul Leu te poate șantaja emoțional sau poate fi plângăcios dacă nu înțelege atitudinea ta. Un lucru important de știut pentru părinți – niciodată să nu-i spui copilului că nu poate să facă unele lucruri. Totodată, ar fi bine să-și vadă părintele că este luptător și niciodată nu renunță, în caz contrar – copilul va crește lipsit de putere, pentru că este în asentimentul tău și îți preia exemplul. De asemenea, el are nevoie să lupți pentru el, să îi ții apărarea, să fii de partea lui și mândru de el.

Este interzis să folosești cuvinte, precum: „tu nu ești în stare”, „nu meriți”, „cine te crezi”, „eu am putere asupra ta”. Dacă nu știi cum să te comporți, mai bine îi spui: „consider că ești suficient de bun încât să poți reuși”, „atât am putut, tu ai să poți mai mult”, „o să mă depășești”, „știu că ai să poți” etc.

Citiți și:

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.