Lucrările de reparație care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică
Știri

Lucrările de reparație care produc zgomot vor fi interzise în zilele de duminică

Sursa foto: nistescule.ro

Lucrările de reconstrucție sau alte lucrări însoţite de zgomot, în blocurile locative, vor fi interzise în zilele de duminică. În prezent, în R. Moldova, acestea sunt permise în fiecare zi a săptămânii, de la ora 8:00 până la ora 18:00. Noua prevedere a Codului contravențional a fost aprobată astăzi de Guvern.

Autorii proiectului susțin că modificarea introdusă în articolul 357 are drept scop responsabilizarea persoanelor privind respectarea liniștii publice, respectarea dreptului la viața privată, cultivarea unui spirit de respect reciproc între vecinii blocurilor locative. Persoanele fizice care vor tulbura liniștea prin astfel de lucrări vor fi sancționate cu o amendă în valoare de 600-1.500 de lei, în timp ce persoanele juridice – cu o amendă de la 3.000 la 4.500 de lei.

A rămas neschimbat alineatul privind tulburarea liniştii în timpul nopţii, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuinţe sau în locuri publice, precum și alte acţiuni similare. Astfel de activități sunt interzise zilnic, în intervalul orelor 22:00-7:00. Pentru nerespectarea acestor reguli, va fi aplicată o amendă de 450-900 de lei persoanei fizice și de 3.000-4.500 de lei persoanelor juridice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.