Parenting

Investigație: Pudra pentru copii de la „Johnson & Johnson” conține azbest. Compania știa despre această încălcare

Postat de decembrie 18, 2018 No Comments

Pudra de talc pentru copii, produsă de compania „Johnson & Johnson”, conține azbest, care poate provoca diverse boli, inclusiv cancerul. Asta arată o investigaţie a agenţiei de presă Reuters, în care se menționează că respectiva companie a știut despre substanțele nocive din produsele de pe piață. 

Jurnaliștii de la Reuters au revizuit documentele Johnson & Johnson, în care era menționat că, în 1957 și în 1958, un laborator de consultanță a depistat contaminanți în pudra de talc.

În 1976, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a cântărit limitele privind azbestul în produsele cosmetice de talc. J & J a dat asigurări că azbestul nu a fost „detectat pe niciun eșantion” de talc produs în perioada decembrie 1972-octombrie 1973. Responsabilii din companie nu au spus FDA-ului nici faptul că cel puțin trei laboratoare diferite, în perioada anilor 1972-1975, au găsit azbest în pudra de talc, într-unul dintre cazuri – în cantități „destul de ridicate”.

De cealaltă parte, avocații J & J au declarat că „pudra pentru copii este sigură și fără azbest. Articolul realizat de Reuters este unilateral și fals. Simplu spus, povestea Reuters este o teorie conspirativă absurdă”.

În prezent, compania este implicată în câteva mii de procese sub acuzația că produsele realizate conțin substanțe cancerigene. J&J a fost obligată să prezinte mii de documente interne și rapoarte confidenţiale avocaților în cadrul proceselor inițiate în urma a 11 700 de plângeri.

În luna iulie, compania „Johnson & Johnson” a fost obligată să plătească daune de 4,7 miliarde de dolari pentru 22 de femei care au afirmat că, din cauza produselor de talc, ca deodorant, au dezvoltat cancer ovarian. Șase dintre ele au decedat din cauza acestei forme de cancer.

Lasă un comentariu