Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, care a amenințat cu bătaia elevii, nu va mai putea preda
Știri

Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, care a amenințat cu bătaia elevii, nu va mai putea preda

Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, acuzată că a umilit și a amenințat cu bătaia elevii din clasa I, nu va mai putea activa în domeniu. O decizie în acest sens a fost anunțată de șeful adjunct al Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Valeriu Mîrza, la ședința operativă a Primăriei Chișinău. 

Funcționarul a menționat că învățătoarea a fost demisă conform Codului muncii și că nu i-a fost acceptată cererea de demisie din proprie inițiativă:

 „Este o instituție de învățământ privată, care activează de 25 de ani, și are un nume în societate. Cazul care a avut loc este unul regretabil. Direcția generală educație s-a autosesizat. Au mers la fața locului două echipe – o echipă de psihologi și una formată din specialiști ai Direcției. Doamna a încercat sa depună cerere de demisie, dar am refuzat. Am decis ca ea să fie eliberată conform Codului muncii, nu din proprie inițiativă. Ea nu va mai putea preda”. 

Articolul 82 din Codul muncii prevede faptul că „autoritățile competente pot retrage autorizația (licența), permisul care îi acordă salariatului dreptul de a activa într-o anumită profesie, meserie sau de a efectua o anumită lucrare – de la data retragerii actului respectiv”.

Amintim că activistul și vloggerul Ion Andronache, al cărui copil studiază la liceul respectiv, a publicat o înregistrare în care se aude că elevii din clasa I de la Liceul „Socrate” ar fi umiliți, torturați și amenințați cu bătaia.

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că investighează cazul prin prisma prevederii din Codul penal pentru tratament inuman și degradant.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.