Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, acuzată de aplicarea violenței față de elevi, și-a dat demisia
Știri

Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, acuzată de aplicarea violenței față de elevi, și-a dat demisia

Actualizare. Procuratura municipiului Chișinău anunță că s-a autosesizat și că investighează cazul prin prisma prevederii din Codul penal privind tratamentul inuman și degradant. În baza rezultatelor investigațiilor circumstanțelor cazului, Procuratura va întreprinde acțiunile procesual penale prescrise de lege, astfel încât dreptul la educație și demnitatea umană prevăzute de Constituție să fie respectate în instituțiile de învățământ.

Învățătoarea de la Liceul „Socrate”, acuzată că a umilit și a amenințat cu bătaia elevii din clasa I, și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru Suntparinte.md de către directorul instituției, Ion Sirețeanu. De mâine, elevii vor face lecțiile cu o altă învățătoare, până când va fi suplinit locul. 

„Azi, la prima oră, a fost convocată Catedra Învățământului Primar. Am discutat cu doamna. Ea a scris cerere de demisie. Am decis cu părinții ca, astăzi, copiii să nu vină la lecții. Acum suntem în căutarea unui cadru didactic”, a menționat Ion Sirețeanu.

Și Direcția generală educație, cultură, tineret și sport a mun. Chișinău s-a autosesizat în legătură cu acest caz. Șefa DGECTS, Rodica Guțu, ne-a spus că decizia de suspendare/concediere a angajaților instituțiilor de învățământ private îi aparține doar administrației:

„Directorul nu ne-a informat despre cazul respectiv. Am constituit un grup de lucru care merge în instituție, să analizeze pașii pe care-i va întreprinde directorul vizavi de angajată. Este firesc că nu putem tolera cazurile de violență. Directorul ne-a informat că doamna nu are acces la copii. Nu avem dreptul să suspendăm angajații instituțiilor private, vom evalua pașii pe care i-a realizat directorul”.

Amintim că activistul și vloggerul Ion Andronache, al cărui copil studiază la liceul respectiv, a publicat o înregistrare în care se aude că elevii din clasa I de la Liceul „Socrate” ar fi umiliți, torturați și amenințați cu bătaia.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.