Intoxicația de la Gimnaziul din Tohatin: Elevii au fost infectați cu norovirusuri
Știri

Intoxicația de la Gimnaziul din Tohatin: Elevii au fost infectați cu norovirusuri

Elevii de la Gimnaziul nr. 74 din comuna Tohatin, mun. Chişinău, au ajuns la spital din cauza unei infecții cu norovirusuri. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), după investigarea probelor biologice de la copiii care au fost afectaţi.

Totodată, în apa de la blocul alimentar al instituţiei au fost depistați colifagi, acest fapt fiind un indicator sanitar ce denotă o eventuală prezenţă a unor virusuri în apă, dar nu cauza în sine a izbucnirii.

Norovirusurile sunt un grup de virusuri foarte contagioși care cauzează vome și diaree. Norovirusurile se transmit fie direct, de la persoană la persoană, pe calea fecalo-orală, sau posibil aerogenă (prin picături), fie indirect, prin alimente contaminate, apă și suprafețe de mediu, ca rezultat al nerespectării măsurilor de igienă, îndeosebi nespălării mâinilor după frecventarea WC.

Amintim că 10 copii de 7-15 ani au fost internați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, cu semne de intoxicație alimentară. Până la stabilirea cauzei intoxicației, municipalitatea a dispus suspendarea activității Combinatului de alimentație publică „Adolescența” din sectorul Ciocana, care livrează hrană inclusiv elevilor de la Gimnaziul nr. 74.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.