Instituțiile de învățământ din Moldova nu vor fi redeschise până la 1 septembrie
Știri

Instituțiile de învățământ din Moldova nu vor fi redeschise până la 1 septembrie

By 01/05/2020 mai 4th, 2020 No Comments

Sursa foto: a-tv.md

Elevii și studenții nu vor reveni în instituțiile de învățământ până la 1 septembrie, chiar dacă ordinul de sistare a activității acestor instituții este valabil până la 15 mai. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă.

„S-a discutat, pe o platformă intersectorială, ca, până la 1 septembrie, să nu fie reluat procesul educațional, din cauza riscului iminent existent, pentru că este vorba de colectivități de copii și de pedagogi. Primăria mun. Chișinău a prezentat o cifră de peste 120 de lucrători din sistemul educațional care sunt infectați cu COVID-19, este vorba despre cei confirmați în condiții de laborator. Riscurile sunt imense”, a menționat ministra.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că opțiunea de reluare a procesului educațional până la 1 septembrie nici nu este examinată. În continuare, specialiștii din sănătate publică urmează să propună o serie de recomandări pentru cadre didactice, părinți și copii, privind noul an de studii, astfel încât să fie respectate toate măsurile igienico-sanitare.

Deocamdată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a publicat niciun ordin în acest sens. Luni, 4 mai, ministrul Igor Șarov va vorbi despre finalizarea anului de studii în cadrul unui briefing de presă. Vom reveni cu detalii.

Amintim că examenele de absolvire a treptei primare și gimnaziale au fost anulate în acest an. Cât ține de bacalaureat, Ministerul Educației încă nu a luat o decizie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.