Instituțiile de învățământ din Chișinău, obligate să publice lista bunurilor procurate din banii părinților
Știri

Instituțiile de învățământ din Chișinău, obligate să publice lista bunurilor procurate din banii părinților

Începând cu 15 februarie, toate instituțiile de învățământ general și extrașcolar din municipiul Chișinău vor fi obligate să publice lista bunurilor procurate din banii părinților. 

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, la ședința serviciilor Primăriei, că toate instituțiile de învățământ din municipiu trebuie să publice informațiile pe paginile lor, pe paginile Direcțiilor de sector, precum și pe panourile informative.

„Informațiile cu privire la banii colectați din așa-numitul fond părintesc urmează să fie, începând cu data de 15 februarie, amplasate în fiecare instituție, cu destinația exactă a cheltuielilor. Vom merge în fiecare instituție de învățământ ca să verificăm aceste lucruri. Unde vor fi abateri de la aceste indicații, vom discuta cu totul altfel. Ajunge cu procurarea mărgelelor, lănțișoarelor din aur și a genților de la Gucci. Vom efectua controale aleatoriu”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, primarul a solicitat tuturor Direcțiilor municipale ca, până pe data de 10 februarie, să publice pe paginile web și pe pagina Primăriei planurile de achiziții pentru 2020 și lista bunurilor achiziționate în anul 2019.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.